onsdag 13 november 2013

Pyjamas... Temat fortsätter

Ja det här verkar vara ett tema som jag tar upp ofta. Men jag har en väldigt stark åsikt i det och då jag ser något så här löjligt och hemskt måste jag bara skriva om det. Denna gång handlar det om pyjamas. Till en häst!


Det nyaste är tydligen nu att trä på sin häst en mjuk trikådräkt med gärna ett gulligt mönster. Jo fine, men hästarna ser inte annat än löjliga ut. Och än en gång, det är inte på något sätt naturligt för en häst. Varför ska den ha en pyjamas? Vad har den för nytta av den? Absolut ingen! Och nej vi kan inte veta om den gillar det eller inte, men ta det säkra före det osäkra och utsätt inte din häst för något den kan tycka att är ren tortyr och bara lider av, tycker det är obekvämt och kanske inte får sover på grund av allt det här.


Det är klart om man har en klippt häst eller liknande kan den behöva ett täcke om natten för att inte frysa, men fan inte en pyjamas! Och speciellt det att den går över öronen är ju bara fel! Det märks tydligt att de flesta hästar ogillar någonting vid sina öron, de har extremt känsliga öron. Och det är ganska säker inte alls trevligt att ha öronen intäkta med tyg.


Pyjamas för häst är inte naturligt och därför ska vi inte utsätta våra underbara vänner och tjänare för något sådant löjligt. Låt hästen vara häst, inte människa!



<3 : Madde

4 kommentarer:

  1. Hej! Dethär är absolut inte menat som en elak kommentar, skulle bara vilja veta vad du tänker. För dethär handlar ju lite om var man drar gränsen. Hästar är inte menade att bära löjliga pyjamaser, nej. Men är hästar då menade att - istället för att få vandra fritt i naturen - hållas låsta i boxar eller inhängnader och kontrolleras av människan i sadel som spänner på magen och träns som drar i munnen? Vi rider ju för att vi tycker det är roligt och denhär hästpyjamasen används säkert också för att man tycker det är roligt. Det handlar mer om var man drar gränsen, eller vad tycker du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt, det är inte speciellt naturligt för hästarna att stå i trånga boxar och liknanade. Men vi försöker ju göra hästarnas tillvaro så naturlig som möjligt även om vi har dem i fångenskap. Vissa hästar går ju till exempel på lösdrift, dvs. får gå fritt ut och in och så vidare. Men jag tycker att vi inte ska försöka göra det ännu mer onaturligt för dem än vad de redan nu har det. I och för sig har hästen varit tam så länge att ganska många saker som de kunde utöva som vilda inte kan utöva i fångenskap saknar de inte ens. Men vissa saker, som att de är flockdjur och måste få gå ute, måste självklart tas i beaktande. Men som sagt, att göra tillvaron för dem ännu mera onaturlig med något så här onödigt som en pyjamas tycker jag inte är rätt.

      Tack väldigt mycket för din kommentar! Roligt att höra din åsikt!
      <3 : Madde

      Radera
    2. Jag förstår! Hästar har ju varit tama ganska länge. Men vem vet, nångång i framtiden tycker man kanske att hästpyjamasar är helt okej och så är typ högklackade för hästar "the next big thing" :D Det handlar väl lite om vad man blivit van med :)

      Radera
    3. Joo det är sant. Men just nu tycker i alla fall jag att hästpyjamas inte är okej. Antagligen kommer det, eller i alla fall något i stil med det vara alldeles normalt. Men just nu är det inte det.
      <3

      Radera