tisdag 5 november 2013

Mitt liv snurrar inte runt bloggen, bloggen snurrar runt mitt liv

Jag fick en kommentar där det stod att det verkar som om min blogg snurrar runt mitt liv. Inte alls på något elakt sätt men det fick mig ändå att tänka. Och efter en stunds tänkande kom jag fram till en sak. Jag vill ändra på det hela. Jag skulle hellre säga att det är bloggen som snurrar runt livet i stället för tvärt om.


För bloggen handlar ju om mitt liv, men mitt liv handlar ju inte om bloggen. I bloggen skriver jag om det som händer i mitt liv. Och det gillar jag. Och det är så det ska vara, det ska verkligen inte vara så att livet snurrar runt bloggen enligt mig. Och jag vill nog påstå att det inte är så för mig. För gör jag något väldigt roligt en hel dag och inte hinner blogga där emellan, då bloggar jag inte. Jag tycker kanske att det inte är så bra men tar inte heller en större panik av det. Det är trots allt det riktiga livet och vännerna som är viktigare än att bloggen uppdateras.


Och så det här med hur jag hinner blogga. Det är helt enkelt att ta rätt inställning så är det inte alls svårt. Viktigaste punkterna i den inställningen är ju att skolan och övriga fritids grejer går före bloggen. Men sedan är det bara att planera in det i dagen. Jag vet att jag oftast har 10 min extra tid på morgonen, skriv ett inlägg på de 10 minutrarna. Har du tid på kväller så skriv ett inlägg som du sparar och sedan bara kan publicera via telefonen, annars skriver jag ett inlägg via mobilen från skolan på ex matrasten. Då jag kommer hem från skolan är i alla fal jag så död att jag helt enkelt inte orkar dra fram skolböckerna direkt, med att skriva ett blogginlägg får jag slappna av lite innan jag tar itu med jobbet. Och så på kvällen då allt är avklarat och man lagt sig i sängen så avslutar man med ett inlägg till och sedan börjar man sova.


Så ja fyra inlägg om dagen får jag relativt lätt in, men målet med fem inlägg per dag är nog ett svårt mål att nå. Men nu har det funnits sådana dagar också, men då har det nog varit på veckoslut. Men, det här var absolut ingen motsägelse mot kommentaren jag fick, tyckte bara att det var intressant och har fått en del andra frågor om det. Så jag tyckte att jag kunde skriva ett inlägg om det. Och så ville jag ändra på att mitt liv kretsar kring bloggen, det är bloggen som kretsar kring livet.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar