fredag 29 november 2013

Har du inga bra kompisar som varken går i Lärkan eller är Porkalascout?

Den här frågan ställde Juntti mig då jag undrade om han kunde missa dagens ledargrej och vara på filmens natt med mig i stället. Svaret var nej för hans del och så ställde han mig den här frågan. "har du inga vänner som varken går i Lärkan eller är Porkalascout?". Och när jag tänkte efter. Riktigt noggrant, var det ganska tomt på den fronten. Och egentligen så stör det mig inte just alls i vanliga fall. Jag har många bra vänner i Lärkan och jag har många bra vänner från sjöscoutkåren Porkala. Men det stör en kväll som denna.

Lärkan vänner

Idag är det då legendariska "Filmens natt" på Lärkan. Man kollar filmer till två på natten i skolan, mys tradition och var där förra året. Men i år valde jag att avstå, ska på förläggning imorgon och ville inte gå hem ensam. Och nu är jag ensam hemma, och nu är det ju lite synd att det verkligen inte finns någon att tala med. På Facebook eller Skype eller liknande. För alla mina vänner är som sagt antingen på Filmens natt i Lärkan eller är Porkala ledare och har just nu program för bara ledare (15 dagar så där annars tills jag blir ledare!). Så nu känns det ju lite ensamt, men inte så farligt som det skulle ha kännats för en månad sedan. Har på sistone varit ensam hemma på kvällen/ natten ganska ofta. Och tro det eller ej men jag. JAG! Håller på att vänja mig. Jag brukar bara ta något gott jag hittar och ligga i sängen och kolla på film. Hemskt mycket vågar jag nog inte röra mig runt i huset. Men i  alla fall.

Scout vänner...

Och ja det här med förläggningen. Varför gå i duschen och tvätta håret idag då man kan göra det imorgon på morgonen, ha mindre tid och ett halvfuktigt hår då man vandrar i skogen. Eller varför packa sina saker redan idag då man kan slänga ner allt man tror att man behöver imorgon på morgonen. Och få en stor packning som vanligt. Nej men seriöst inte är det väl så farligt och förläggningen börjar ju först vid 12. Har dessutom tänkt på det, det börjar ganska sent för att vara en förläggning, så det betyder att vi kommer att vandra i mörkret. Men jag klarar det, jag har Lillen och Cappe. Jag börjar bli en tuff brud juh! Och jag vet att alla som känner mig sitter och skrattar åt den förra meningen men hej jag försöker.

Och jag, en del av dem båda

Nu blir det HP7 part 1 och sedan ser vi,
Puss <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar