söndag 19 januari 2014

Musen Haldevi

Det var nog en helt sjukt lyckad fest igår. Blev där övernatten och kom hem idag på dagen. Själv fick jag sovet ungefär fyra timmar på grund av en mus. Då vi gick och sova sov jag med Vive och Chriso i samma rum och så plötsligt hörde vi något skrapande, som om någon skulle ha skrapat på soffan.

Jag som ligger med ryggen åt Vive i bäddsoffan: "Vive kan du sluta skrapa på soffan?!"

Vive: "Jag skrapar inte på sovvan, det är du som gör det…"

Chriso: "Ni kan ju hålla i varandras händer för att försäkra er om att det inte är ni som skrapar"

Så gjorde vi och ja, skrapandet fortsatte. Trötta som vi var kom vi fram till den genialiska lösningen att det skrapande ljudet kommer från fönstren där frost håller på att bildas. Alla tre tänkte ju nog att nej det hörs inte när det bildas frost. Men det var en tillräcklig förklaring just då och så somnade vi.


Lite före åtta på morgonen vaknade jag igen av samma skrapande ljud och nu väldigt nära och väldigt högt. Nej nu tänkte jag och satte mig upp. Och vad ser jag om inte en mus som springer längs fönsterbrädet! Flicka från landet som jag är slog jag i soffan så att den skulle springa bort. Och ja det gjorde den, sprang upp för gardinen och satte sig på gardinstången. Nåja jag försökte somna om, men då hörde jag hur den igen klättrade ner för gardinen. Jag satte mig upp och den kollade ut bakom gardinen. Jag slog igen i soffan och nu hade jag haft så mycket ljud att Vive och Chriso vaknade. Jag förklarade situationen och eftersom jag ändå inte skulle kunna sova mer eftersom jag vaknat och klockan ändå var morgon sade de att jag får vakta att den inte kommer ner i soffan.

Så satt jag alltså i en och en halv timme och följde med musen som rörde sig på gardigstången och emellanåt försökte klättra ner för gardinen. då slog jag i soffan och den sprang upp tillbaka. Till sist blev den trött på att sitta där uppe så den kom ner utan att bry sig om mig och satte sig bakom gardinen och väntade på att kunna smita bort. Men jag kunde ju inte låta den smita bort genom soffan! När jag steg upp var Haldevi (som hon döptes till) ännu kvar men då jag kom tillbaka för att kolla om de andra hade vaknat var hon borta. Det var en intressant morgon, och det fanns en hel del diskussioner kring vår Haldevi.

Ungefär så såg hon ut, och ja jag såg henne riktigt tydligt eftersom hon var väldigt oskygg egentligen

Om ni undrar så var det Chriso som var alldeles övertygad om att Haldevi var en tjej.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar