torsdag 22 oktober 2015

Problem med ratata

På senaste tiden har jag börjat läsa allt mer finlandssvenska bloggar, och därmed läst mera bloggar på ratatas portal. Men nu har jag fått problem med att öppna dessa bloggar från min blogger sida. Där har jag dem i min läslista tillsammans med alla andra bloggar jag följer. Men då jag klickar på länken för att öppna bloggen händer detta.

Det här fönstret hoppar upp i rutan och...

...adressen ser ut så här. Alltså med feed:// i början och slutdelen också.


Det enda sättet jag hittills fixat det med är att trycka på avbryt i rutan och manuellt radera början och slutet av webadressen och klicka enter. Då öppnar sedan bloggen sig normalt. Det här händer med alla ratata bloggar och aldrig med några andra. Har någon annan samma problem och har någon en lösning? Det är väldigt jobbigt att måsta hålla på så här. Jag vill ju kunna fortsätta läsa de här bloggarna med att bara klicka på länken. Det här gör det väldigt mycket jobbigare speciellt om det är långsamt internet, då måste man vänta dubbelt längre. Snälla hjälp mig!

Det går också att klicka på själv inlägget och sedan därifrån gå till bloggens startsida men även det är lite onödigt jobbigt enligt mig.

<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag kan svara på detta - våra feeder funkar nog i de flesta andra RSS-läsare och så även på blogger/blogspot, problemet är väl bara det att blogger/blogspot optimerat sin läslista-funktion endast för dom största bloggportalerna. Men, jag testade mig fram på bloggers läslista-verktyg och kom fram till att du mycket enkelt undviker detta problem genom att klicka på blogginläggets rubrik istället för på själva bloggens namn i din läslista. När du klickar på bloggnamnet öppnar den nämligen RSS-feeden istället för själva bloggen. Så, hädanefter kan du bara klicka på inläggets rubrik istället :) I övrigt rekommenderar jag dig att använda Bloglovin istället för läslistan på blogger/blogspot! Den är lite modernare också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, tack massor för ditt svar, den lösningen har jag använt nu men ville veta om det går att fixa på annat sätt. Men om det inte går r det ju synd, men tack i alla fall :)

      Radera