onsdag 21 oktober 2015

Fitball

Igår var jag första gången till UniSport, eller jag har ju varit med skolan och spelat bollsporter på StudOrg idrottar men nu nästan två veckor efter att jag skaffat kort dit gick jag på min första motionstimme. Jag valde att testa att gå på fitball, något jag aldrig tidigare testat. Det går helt enkelt ut på att man arbetar med en stor gymnastikboll, mest sitter man på den och studsar på olika sätt och olika kombinationer men så gjorde vi även så att man låg på rygg och arbetade med bollen i luften. Det var riktigt roligt faktiskt och tyngre än vad man skulle tro. Riktigt bra träning speciellt för magen, benen och lite av ryggen.


Det som var svårast för mig var rytmen i vissa rörelser, mitt taktsinne finns ju inte så då v skulle klappa i takt gick det inte riktigt för mig. Desutom var det så att man skulle slå ihop händerna då fötterna var utåt och ha händerna ifrån varandra då fosterna var ihop. Riktigt svårt för en orytmisk människa. Det andra som var svårast och tyngst för mig var då vi låg på rygg med bollen mellan fötterna och benen raka uppåt. Jag har så styva ben att jag inte vanligtvis heller får mina ben raka i den ställningen så det skapade ju lite problem, som tur har jag en halv timme stretchning inbokad på lördag. Men som sagt var det roligt och jag kommer nog att gå flera gånger på fitball bara det passar in i mitt schema.


Har ju faktiskt en gymnastikboll i mitt rum här hemma så om jag fastnar jätte mycket kan jag ju göra sådan form av träning här också, nu då jag fått rörelser och övningar man kan göra. Nej jag tror inte heller på det och dessutom är min boll ganska liten, för liten för det här tror jag. Väldigt mycket för liten. Man ska nämligen ha en ganska stor, det blir väldigt svårt med en för liten och går knappt att träna. Hade igår en lite för liten så nästa gång ska jag försöka ha lite mera storhetsvansinne.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar