tisdag 28 juni 2016

Skärgården, hundar och fina människor

Midsommaren firade vi då som sagt ute i Ekenäs skärgård, på Papes landställe. På fredag kväll var vi nästan 20 personer medan det på lördagen bara var 11 kvar. Vi åt god mat, även trots en del missförstånd och så vidare. På lördag dag var det soligt, så vi jobbade på brännan både på land och i vattnet. Eller, ja jag var inte i vattnet då jag klantigt nog glömt att packa med bikini. Men tog faktiskt ändå och slängde av mig vinterpälsen då jag hoppade i från bastun på lördag natt. Ja för på lördagen började vi elda i bastun klockan två på natten, efter att vi i fyra timmar suttit och lyssnat på gitarrspel och sjungit allsång.

Benjamin steker plättar till frukost, fast just nu värmer någon sina smörgåsar på "muurikkan"

Även om Jonathan var med så var det nog inte han som fick de mest kärleksfulla blickarna av mig den här helgen. För hur skulle jag kunna det då det på ön fanns två hundar som sammanlagt vägde ungefär 120kg. Bernen sennen hundarna Wilma och Alma blev mina kompisar och vid ett tillfälle frågade någon efter mig och fick svaret att där sitter hon ju nog men inte är hon med oss i alla fall.



Och faktumet är att redan på fredag kväll utan att jag ännu umgåtts med dem frågade Vive mig vad det allra allra bästa jag vet är och jag svarade att det nog säkert är hundar. Det finns väl inget bättre.

Vattenlekar på lördag dag, jag som hade planerat att ta med kameran men i regnet på fredag kväll tänkte att det är onödigt och att den ändå bara kommer att ligga i tältet, på lördag saknade jag den.

Annars då, traditionell finsk midsommar med regn, sol, kallt och varmt. Galningar som badar bastu och simmar, god mat och en hel del alkohol. Tycker själv att det är ett ganska dumt sätt att fira midsommar på, det regnar typ alltid och är kallt. Och ändå ska man sitta ute, år efter år. Nej men jag hade jätte kul och det kändes bra att vara bland dessa människor. Trots långa byxor och myggmedel är mina ben typ dubbelt så tjocka av alla myggbett av skärgårdsmyggor som tydligen är extra aggressiva och har starkt gift. Betten är stora som mina handflator och jag försöker som bäst hitta något medel som gör att det skulle klia mindre. Den enda gången jag inte gillar att ha blodgruppen 0 är då jag är bland myggor (och om jag skadar mig och behöver blodtransfusion och det inte finns någon som kan donera åt mig). Ingen är så attraktiv för dem som jag, tyvärr. 

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar