måndag 20 juni 2016

Årets kortaste väg till uppdrag

Första dagen över kära ni. Och vet ni, nu lägger jag upp ett blogginlägg där jag berättar och jag ska försöka lägg upp ett i morgon också men internet här suger. Verkligen. Jag får låna ett modem av Jonathan (snällaste) men han hade glömt sladden hemma, hade bara en som går i ett 12V uttag så det går inte att använda ännu. Men det är ju bara två kvällar så de klarar jag mig väl telefonens delade internet. Jaa, så länge det fungerar, är lite struligt men nu är infon över och jag ska berätta om min första dag.

Jag hade väckning, vaknade 20 minuter innan. Gjorde mig klar och kokade te och fyllde min termos för att ha på bilvägen och eventuellt i början av dagen. Kom fram, hittade bra och gick in. Tio minuter före nio då jag skulle börja. Och vad händer, jo alla sitter och väntar på mig eftersom morgonmötet borde ha börjat klockan 08.45. Det hade ingen berättat åt mig och på schemat står det 9.00-16.30 alla dagar. Men ingen större skada skedd och nu vet jag att mina dagar i stället är 8.30-17.00. Visst en timme längre men den timmen är menad för lunchpaus.


Så tillbaka till mitt te, gissa om jag drack av det på vägen då jag körde? Gissa om jag tog med mig termosen då jag gick in? Nej på båda, insåg det någon gång mitt på dagen och då jag klockan 17 gick till bilen stod den ju där orörd och kall. Smakade ändå och hör och häpna, det var gott! Så i kväll har jag druckit mitt te jag kokade på morgonen, tydligen är det ett te som är gott kallt, första jag smakat.

Nå vidare på dagen. Jag fick en massa information och så vidare. Fick ett eget rum där jag ska sitta tillfälligt, tills datorn till rummet bredvid kommer på plats, då flyttar jag dit. Och vet ni vad? På Västis använder de Mac datorer! Gissa vem som är överlycklig! Jag blev tilldelad en jobbtelefon och fick genast skriva två notiser om två bilkrockar, i Kyrkslätt och Karis. Så fick jag också veta att jag på eftermiddagen får göra en intervju med ett gym som nyligen öppnat i Ekenäs. Faktiskt i samma byggnad som redaktionen, chefen skrattade och sade att det nog är den kortaste vägen någon behöver gå för att göra en grej. Så den jobbade jag sedan med resten av dagen. I morgon på förmiddagen ska jag skriva klart den och sedan ska jag åka och kolla på ett sommarläger för barn.


Det var en bra dag, väldigt trevliga människor och arbetskompisar som man verkligen känner att de vill ha med en i gänget. Vi är många ganska unga nu på sommaren så det är ju kul. De kom och frågade om jag vill hänga på in till Ekenäs stad och äta lunch och så vidare, schysst helt enkelt.

Annars också känns miljön bra, inga hinder att prata med någon och så vidare. Och då jag satt och skrev på artikeln om gym idag så kände jag verkligen en skrivarglädje jag inte känt på ett tag. Antagligen för att det har varit så mycket långa jobbiga och ganska tråkiga skrivuppgifter i skolan. Jag ser nog fram emot resten av sommaren på redaktionen.


Lite fritid blir det i och för sig om kvällarna, jag kommer hem lite innan klockan 18, äter och byter kläder och vilar lite och det är redan kväll. Speciellt nu i början tror jag att jag kommer att vara riktigt utpumpad efter dagarna, så mycket nytt att ta in. Ska i alla fall försöka ordna mina saker lite till i kväll, fick det mesta fixat igår men orkade inte hitta på alla lösningar och så. Annars tar jag det bara lugnt och lyssnar på då grannarna på övre våningen spelar musik. I morgon har vi tänkt träffas en stund på kvällen med Lukas. Kul, länge sedan man såg honom.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar