onsdag 2 maj 2018

Jag tittar inte på film

Det här är en grej om mig som ofta chockar människor och jag har nog antagligen nämnt det tidigare på bloggen, men jag tänkte att jag skulle förklara lite mera vad det handlar om. Och varför jag inte tittar på filmer. Det är ju inte så att jag aldrig ser på film och vist har jag sett filmer i mitt liv, men i jämförelse med de flesta andra har jag knappt sett några filmer alls.

Orsaken, enligt mig är filmer för lång och oftast måste man vara så otroligt koncentrerad för att hänga med. Jag har helt enkelt inte tålamodet att i två och en halv timme sitta fullständigt koncentrerad för att hänga med i handlingen och förstå varför vissa saker sker. Det här är kanske en av orsakerna till att jag gärna ser filmer jag först har läst boken till (och alltid vill läsa boken innan jag ser filmen), för då är jag redan inne i berättelsen och har via boken fått all information jag behöver för att förstå händelserna och varför saker händer. Och dessutom en massa information som inte kommer fram i filmen, som gör att jag förstår ännu mer.


Och jag förstår ju nu som att det låter som att jag har grova koncentrationssvårigheter eller någon liknande diagnos. Det har jag inte vad jag själv vet, har aldrig blivit testat. Men jag har alltid varit en person som pillar på allting, och jag sitter typ aldrig bara stilla utan gör hela tiden någonting med mina händer och fingrar. Om man sitter och talar runt ett bord, pillar jag på en servett, en penna eller liknande, jag gör oftast någonting på telefonen samtidigt som jag tittar på någon serie, film eller videoklipp. Någonting som vissa kan störa sig på, "men kan du hänga med och titta på det vi tittar på" likasom. Och jag har bara insett att jag blir för rastlös av att bara sitta och titta på en lång film i ett sträck. Sedan kan jag bra titta flera timmar på olika videoklipp på YouTube eller flera avsnitt i en serie.

Men som jag i ett tidigare inlägg nämnt tittar jag oftast på reality när jag tittar på serier. Och på YouTube är klippen oftast kring kanske 20 minuter, och serier med samma längds avsnitt är även de som passar mig bäst.

Så jag tycker helt enkelt att filmer är för långa, och de allra flesta är för tråkiga och händelselösa för att uppfylla hela tiden enligt mig. Och det här är även orsaken till att jag de gånger jag tittar på film allt som oftast väljer en film jag redan sett tidigare, för då vet jag vad som händer så jag behöver inte koncentrera mig så mycket och dessutom vet jag att den är bra och att jag gillar den.


Vad tycker ni? Tittar ni på filmer eller är ni som mig som föredrar kortare videklipp eller lättsammare serier?

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar