lördag 19 maj 2018

Lad in the window

På måndagen åkte vi med ämnesföreningen J-Komm till Dublin. En fantastiks resa i en fantastisk stad, här kommer ett litet bildbomb därifrån.

Att resa med dessa tjejer gör att det är helt okej att tala om alla hundar man ser, för de är nästan lika hundgalna som jag.

Ja jag vet att man inte borde fotografera dörrarna, eftersom de är just det, dörrar till människor. Men de är så fina, och vi undvek i alla fall att posera framför dem utan knäppte i förbifarten i stället.

Då vi besökte en lokal journalistikutbildning.

The Temple Bar som man tydligen måste fotografera när man är i Dublin.

men minst lika fina och gulliga pubar fanns i vartannat gatuhörn.

De flesta bilderna är faktiskt från Howth, Irlands östligaste punkt lite norr om Dublin. En underbar liten fiskeby på den Irländska landsbygden. Då vi var till Irland när jag var liten blev jag förälskad i den Irländska landsbygden men var osäker på om det var så underbart som jag minns det. Men nu upplevde jag den igen och är verkligen kär i Irland, speciellt landsbygden då. Nästa gång vill jag tillbringa en vecka på Irländska västkusten. Jag är nästan beredd att flytta hit.


Ja jag fotograferar hundar.

Jag menar, kolla på dessa hus, som Howth är fullt av.




Och havet, jag behöver havet.

Då man behöver få en bra bild men det finns ett stängsel i vägen.



I Howth åt jag resans bästa man, nämligen en sea food platter som vi delade med Tony. För övrigt är Irland landet av friterad mat, någonting jag uppskattade första dagen men sedan tyckte det var ganska jobbigt att det var så svårt att hitta någonting som inte var friterat. Speciellt i Dublin.

Så här lycklig blir jag av skaldjur och sea food.

Jag har ätit mitt första ostron!!! Har inte vågat tidigare men då det fanns ett var på plattern hade jag inget val och bestämde att nu ska jag nog testa! Och allvarligt talat, smakade inte just någonting,lite saltvatten med en lite slemmig klump. Inte äckligt, inte otroligt gott men kul att testa.

Jag har fått bekräftat att det jag mins från då jag var runt tio år stämmer, jag gillar verkligen Irland!
Förresten, rubriken är från en av mina favoritstunder på resan, då vi satt i baren Store House och det plötsligt knackar en kille på ett fönster och visar åt oss att vi ska säga till bartendern. Så Challe gick fram och sade "you have a lad in the window" och bartendern gick dit och tog killens beställning och gav honom en öl. Hur coolt att från en innergård beställa öl genom fönstret!


Vi tog även en snabb sväng via det fina Trinity College.

Det kommer högst troligen fler inlägg om resan och Dublin. Tänkte göra ett inlägg där jag berättar om roliga händelser och så från resan, och självklart visa vad jag köpte under resan.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar