måndag 28 maj 2018

Veckans träning vecka 21

Länge sedan jag summerade min träning i ett inlägg, men eftersom jag är rätt nöjd med den här veckans träning så tänkte jag att det passar väl här på söndag kväll. Jag började träningen på tisdagen eftersom jag veckoslutet innan hade sprungit både lördag och söndag och vilade därför måndagen. Gick dock 18 078 steg på måndagen, så helt stilla var jag inte. På tisdagen hade jag ridlektion i värmeböljan som jag skrev om. Ett riktigt svettigt pass blev det, och sammanlagt 11 800 steg den dagen (hade inte med mig telefonen på hästryggen.

På onsdagen hade jag också en lättare dag men tog mig till Gumtäkt för att i ett par timmar spela lite beach volley med ett gäng från skolan. Så roligt och vi ska kanske försöka spela den här veckan igen. Även om jag inte kände att jag gick speciellt mycket landade den dagens steg på 19 684, wow. På torsdagen startade jag morgonen med ett bodypass på Unisport. Skönt att låta musklerna jobba ordentligt, och tog faktiskt tyngt tyngder än jag brukat ha tidigare och det gick bra trots det. 11 277 steg på torsdagen.

På fredagen körde jag till stallet direkt på morgonen och red faktiskt ut i terrängen med sällskap för första gången. Det var skönt och roligt, förutom då Baba blev ganska rädd för en skoter. Hon har tydligen lite trauman av dem och tyckte inte alls att det var kul, och självklart kom det en bil som gasade på för fullt förbi oss (de flesta bilisterna var nog vettiga men alltid fins det någon som inte fattar...). Stegmätaren från fredagen visar 12 712 steg, men eftersom vi red i terrängen hade jag ju med telefonen av säkerhetsskäl så visst samlas det steg också då man rider. Dock var det ridpasset inte så tungt så det kan väl nog räknas lite som promenad eller någonting. Lördagen tog jag det lugnt efter fredagens fest och det är enda dagen då stegantalet hamnade under målet, gick 7 471 steg.

För att avsluta veckan och börja söndagen gav jag mig ut på en springtur, och nu då jag har sprungit några gånger i år börjar det redan kännas bättre. Första gången är ju hemsk, men redan nu sprang jag 5km på under 30 minuter. Även om jag har haft en lång paus från löpningen (springer liksom inte på vintern) känns det som att nu då jag ändå de två senaste somrarna har sprungit så kommer takten och konditionen tillbaka snabbare. Gårdagens steg landade på 11 340 med löprundan och en promenad för att gå tillräckligt.

Klassiska bilden på löparskorna då man inte har någon bild på sig själv då man tränar. Skorna ser dock så slitna ut på den här bilden att jag funderar på om det är dags att skaffa nya till löpning. De här fungerar ju bra till att gå på jobbet och sådant.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar