fredag 4 maj 2018

Jag vill inte drömma mer

Jag har alltid varit en person som drömmer mycket, och dessutom kommer ihåg det jag drömt. Plus att jag drömmer väldigt verkligt, och då menar jag alltså att allt känns så extremt verkligt i mina drömmar. Tidigare har jag tyckt att det är ganska roligt, jag har fått uppleva mycket konstiga saker i drömmar, många saker som inte varit så roliga men när jag vaknar och inser att det inte stämmer kan det vara ganska skönt och till och med en enorm lättnad ibland. Fram tills nu, alltså fy fan vad jag inte vill drömma längre. Alls. Hela vintern och våren har jag flera gånger i veckan drömt så sjukt jobbiga saker, saker som gör att jag på morgonen är alldeles utmattad ibland för att drömmen varit så jobbig, och då jag vaknar och inser att jag har drömt är det inte en lättnad över att det inte är sant, utan det är sant och jag måste gå igenom allt än en gång. De flesta förstår säkert att det handlar om mitt break up, som har tagit sjukt hårt på mig nu även om jag gör allt för att komma ur det här.

Men nu vill jag typ inte längre gå och lägga mig trots att jag är trött, vilket jag är varje dag typ med mitt hektiska liv. För jag är så rädd att det ska vara en natt då jag tvingas drömma om det här, antingen drömmer jag att vi inte alls gjort slut och måste på morgonen gå igenom på nytt att vi visst har det eller så drömmer jag att vi gör slut på något sätt, vilket är skitjobbigt redan i drömmen och sedan vaknar jag för att inse att det är sant. Och det kan verkligen sänka mig en hel dag, jag har både fått en dålig nattsömn eftersom drömmen har gjort mig så alert och aktiv i sömnen och dessutom måste jag bearbeta allt på nytt på morgonen. Så nej, jag orkar verkligen inte drömma mera, har ni tips på om man kan sluta drömma?


<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. men vad jobbigt med sådana drömmar :/ Det är kanske inte så lätt att påverka sina sömnstadier (man drömmer mest under ett visst stadium), men jag skulle väl tro att det kan finnas något som lindrar. Ingen aning om det skulle funka, men undrar hur melatonin (som kan köpas t.o.m i vissa matbutiker) kan tänkas påverka drömmandet, eller kanske man börjar drömma mera av det? Testa googla :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Ja jag vet inte vad man ska göra, egentligen är det väl nyttigt att drömma eftersom hjärnan processar saker genom det... Men jobbigt är det ju tyvärr just nu.
      <3

      Radera