tisdag 15 maj 2018

Min sommarens fiende är här

Inspirationen till det här inlägget är alla som njuter av våren men inte riktigt kan leva normalt på grund av allergier för pollen, damm och så vidare. Det är liksom deras fiende på våren, andra kan inte tåla måsarna om sommaren, vissa bränner sig så fort solen är framme och så vidare. Min egen fiende under sommarhalvåret är myggorna. Det är så galet och så jobbigt varje sommar för mig med myggorna.

Det här beror på att jag råkar ha 0-blod strömmande i mina ådror, det vill säga blodet som myggorna älskar allra mest. Och ni som inte tror att det här är sant, kolla upp för det är fakta att myggorna gillar olika blodgrupper olika mycket, och mest gillar de 0-blod, medan en person med AB-blod oftast inte har just några myggbett alls. Nå i alla fal har jag det här blodet och därför har jag ständigt alla myggor på mig om somrarna. Jag är sönderbiten från topp till tå om jag inte skyddar mig, då är jag inte helt uppäten.

Och på grund av att jag kliar mina bett ser mina armar och ben ut så här, vitprickiga av ärr efter myggbett. 

Och redan några veckor sedan fick jag mitt första myggbett, i nacken och kort därefter på vristen. Och ja det är myggbett, trots att ingen annan märker av myggorna ännu. Jag kan berätta att det finns några, och de har hittat mig (och troligen andra personer med blodgrupp 0). Nåja men om det skulle sluta där att myggorna äter upp mig varje sommar, och att det självfallet kliar så infernaliskt som de flesta antagligen vet. Eller jag vet faktiskt inte om myggbett kliar mer på vissa personer än andra, men på mig kliar det så in i Norden. Men förutom det är jag överkänslig mot mygbett. Skulle inte kalla mig allergisk men jag reagerar ofta ganska starkt på myggbetten. De kan lätt svälla upp till min handflatas storlek och bli alldeles röda. Och då kliar de självklart ännu mera.

Och det kan jag berätta, att vara överkänslig mot myggbett och samtidigt vara deras bästa mål i blodsökandet är inte en bra kombination. Det här är min fiende på sommaren, och myggspray, kylgel mot bett och citron är mina vänner på sommaren. Vem är er fiende?


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar