onsdag 20 januari 2016

Störigt #3

Saker som jag stör mig på har samlats på listan på min telefon igen, vi kör ett nytt "störigt" inlägg.

  • Folk som inte hjälper till. De här personerna finns på varenda evenemang. Scoutevenemang, evenemang som skolan ordnar och så vidare. De som är med på allting och har roligt, men då det är dags att städa sista dagen är de spårlöst försvunna. Eller också hjälper de till i typ 10 minuter och går sedan och sätter sig någonstans. Och när någon sedan säger åt dem eller frågar om de kan hjälpa till så går allt snabbare är svaret att de redan har städat, att "deras del är klar". Det här retar gallfeber på mig, visst vi kan börja lista upp vad alla har gjort och mäta vem som har gjort mest och hjälpt till mest, och det kommer inte vara de här personerna. Jag förstår att det kan var tungt att efter en vecka eller ett veckoslut utan sömn sätt igång att städa, men det måste göras och om alla hjälps åt blir det betydligt mindre att göra och det kan faktiskt vara riktigt roligt om man gör det tillsammans. Men sitter någon och tittar på skapar det bara ännu sämre och tyngre stämning.
  • Sallad och grönsaker i köpta smörgåsar. Usch fy säger jag bara. Du köper en smörgås för att du behöver lite energi snabbt. Allt är bra, helt okej bröd, en bra fyllning och så vidare. Men så har någon lagt in sallad, gurka och andra grönsaker. De är sluddriga för de har varit där för länge och de är obehagligt kalla från att ha förvarats med och i samma temperatur som korven och såsen inuti brödet. Blä, den måste plockas bort.
  • Det här skrattar jag åt samtidigt som det får mig att himla med ögonen. Människor som äger en bil för att bara köra i stan. Om någon kan förklara den idén åt mig är jag glad. Det är jobbigt att köra i stan och går hundra gånger snabbare med att gå, åka spårvagn eller metro. Ser inte pointen. Och att dessutom inte veta hur bilen fungerar, för att vissa funktioner aldrig behövs i stan, till exempel att lägga backspegeln i nattläge. Kanske bara jag som tycker så här då jag använder bil för att köra till ställen dit det inte går att komma på annat sätt. Ofta i mörker.
  • Otrevliga människor på tåget. Vadå det gillar väl ingen fundera ni, men alltså på riktigt. Det finns människor på tåget som är riktigt sura och otrevliga för att man råkar vara ganska ung, och tydligen är man oförskämd för att man åker tåg. Ett konkret exempel, jag i ett proppfullt tåg ställde mig i tågets "tambur" om man kan säga så. Eftersom det inte fanns annat utrymme stod jag vid maskinen där man stämplar sitt resekort. En äldre dam steg på och jag såg att hon skulle stämpla så jag steg åt sidan så mycket jag kunde, utan att stiga på någon annan eller skuffa till någon, så att hon nog fick tillräckligt med plats. Ändå sade hon surt åt mig ungefär "förlåt jag behöver lite utrymme här" och så stack hon armbågen i mig bara för att markera att här skulle jag inte stå och vara i vägen. För det första var jag inte i vägen och för det andra kunde vem som helst se att det inte fanns mera utrymme i tåget. Men det var ändå mitt fel.

Kanske det räcker med negativa tankar för den här gången. Håller ni med mig om det här och vad stör ni er riktigt mycket på?
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar