torsdag 28 januari 2016

Röstvård

Måndag eftermiddag bestod av att en logoped kom till skolan och hade röstövningar och handledning i tre timmar. Trots de flesta andras missnöjda åsikter om hur löjligt det var och så vidare måste jag säga att det var riktigt riktigt bra. Det kan vara på grund av att andra inte har haft liknande problem som de inte förstår vikten i att träna rösten och ha en röst som håller och fungerar, men ärligt tyckte jag det var lite väl mycket negativa kommentarer. Men nu till det jag tyckte om. För det första hade hon mycket erfarenhet och det märktes att hon kunde sin sak, fascinerande att hon till exempel genom att känna på mina ryggmuskler visste att jag rider. Övningarna var riktigt bra och jag märkte tydliga resultat redan under de några timmarna, till exempel fungerade min röst betydligt bättre då jag läste en text samtidigt som jag med ena handen hade "dragkamp" med henne, vilket gjorde att mina magmuskler aktiverades ordentligt. Måste dessutom nämna att hon sade att jag har så starka muskler att jag har svårt att få kontakt med dem. Jag är alltså för tränad, coolt!

Men fick riktigt bra övningar att göra, försöker tänka betydligt mer på min andning till exempel, i alla fall någon gång per dag känna att jag andas rätt med hjälp av magmusklerna (inte med magen, det går inte, utan med hjälp av musklerna i diafragman). Jag ville mest skriva det här inlägget för att jag inte tycker man ska vara så negativ och inte tycka att allting är så jäkla pinsamt, men så är jag ju också en som gillar att fjanta och stå på scenen och synas, bryr mig inte om jag är löjlig så mycket. Saker som känns pinsamma kan vara ordentligt effektiva, sluta vara trångsynta.

Okej jag skulle ladda upp en bild till det här inlägget men blogger är på dåligt humör idag och vägrar så blir bara text då...
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar