lördag 9 januari 2016

Mitt år 2015

Nu är det dags för årssumen av förra året, blir ett långt inlägg så vi kör igång direkt utan desto mera förklaring.

Januari
Vi firade nyår i Viitasaari på Kumppis stuga och var där de första dagarna i januari. Vi hade scoutplanering och Jonathan ryckte in och jag grät. En vecka senare åkte jag tillsammans med hans familj på besöksdagen till Dragsvik. Vi åkte till CERN med fysiken! Såå lyckad resa! Dani och jag körde ner till Hangö och träffade Lukas och Eemeli för att MTM mysa lite.


Februari
Vårens studentskrivningar inleddes med textkompetensen i modersmål och jag läste så gott som varje dag. Höll knappt ens några scoutmöten. I slutet av februari åkte vid med fysiken på exkursion till Åbo och till Olkiluoto, jätte kul det också, men inget mot CERN. Så var det bänkskuddardag och ABI-kryssning. Jag gav blod första gången.




Mars
Mars var full av studentskrivningar, sommarens scoutläger började planeras och Vili flyttade hem till Ana och Pete. Jag körde även min bilkrock på väg till studentskrivningarna i mars. Studentskrivningarna var över, jag gick på Navigatorbalen utan Jonathan och jag började hålla scoutmöten igen.


April
April började med påsken, då Jonathan och jag bodde i Porkala och vaktade båda hundarna medan resten av familjen var i Lappland. Vi hade påsktalko och ledarmys på långfredagen. Jag vikarierade några gånger i Kyrkslätt. Jag gick på Svenska Talande Klubben, såg Ranya och Seinabo Sey. Firade Crista som fyllde 30 år, och Pete som fyllde lika mycket. Jag läste även på inträdesprov den här månaden samtidigt som jag umgicks med Vili.



Maj
Pluggandet och vaktandet av Vili fortsatte efter att vi firat vappen och första maj, bland annat med årets första seglats. Jag fyllde 19 år och vi firade som vanligt alla majbarnens födelsedagar med restaurangbesök. Kåren ordnade en brunch under restaurangdagen, succé. Jag sprang min sista Stafettkarneval och spelade paintball med ledare och äldre scouter. Jag skrev inträdesprov till Nordiska språk. JAG TOG STUDENTEN!


För alla bilder kan inte vara perfekta


Juni
Skrev inträdesprov till journalistiken och gjorde mitt andra bröllopsfotograferingsjobb. Började sommarjobba och seglade en hel del. Opererade bort alla fyra visdomständer, vilket ledde till en så gott som förstörd midsommar. Seglade bland annat till Jussarö med tre andra ledare, kan ha varit sommarens bästa dagar. Fick veta att jag fått studieplans på nordiska språk, och senare även på journalistiken.



Juli
Träffade Dani och Mäkelä, på Sveaborg och Borgbacken. Vaktade Chili med Jonathan hemma hon Natte. Sålde korvoch våfflor på Gårdsbodens Sommardagar och åkte sedan till Sottunga med Chili. Kom hem för att vakta Vili, tillsammans med Jonathan. Åkte ut till Bredskär och byggde upp scoutlägret som sedan körde igång och fortsatte månaden ut.



Augusti
Var som gäst på Succésommars sista radiosändning den här sommaren då de ordnade fest. Gick på kräftskivor och planerade höstens scoutprogram. Vaktade Vili lite till och sedan började skolan.


September
Gulishösten körde igång ordentligt och studierna likaså. Höll även scoutprogram egentligen varje vecka och umgicks en del med Kyllis då han var hemma, vi geocachade och klättrade bland annat. Jag gick på mitt livs första bloggträff, i Helsingfors på en restaurang. Började spela teater igen.


Oktober
Firade första veckoslutet i Borgå på gulismoj, och festade en hel del hela hösten faktiskt. Var på Anttus lands med andra scouter och åkte sedan hem för att täcka in båtarna. Hade sushikväll med familjen och reunion med Lärkan-tjejerna.


November
Mera sitser. Gick på husdjursmässa med Natte och Batan. Mycket skola i november. Firade lillajul med klassen och syskonen. Inget speciellt i november.



December
Självständighetsförläggning, julfest och jullov. Började jullovsjobba och Jonathan kom hem från militären. Vaktade Vili två veckor, julmyste med ledare, firade jul hemma och till slut nyår på Jonathans holme.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar