söndag 23 september 2018

Mitt liv som hund

Nej, så galen som rubriken får mig att låta har jag inte ännu blivit. Men det är faktiskt så boken "A Ddog´s Purpose" heter på engelska. I somras läste jag ju faktiskt uppföljaren till boken, omedveten om att det var en uppföljare och inte den första boken. Men jag älskade ju boken och såg inget problem med att i framtiden läsa även den första boken, som jag antar att filmen är baserad på. Har inte sett filmen, men ska försöka se den nu i höst tillsammans med Miriam, eftersom vi är lika hundgalna och det är en filmman måste se tillsammans med någon för att inte ligga ensam och gråta.

Men nu har jag alltså läst första delen, och ja den var precis lika bra som den andra. En av de få böckerna som får fem stjärnor av mig på Goodreads. Upplägget är ju det samma, en hund föds, uppfyller någon uppgift den tror att den har och efter att ha dött föds på nytt i en annan hund, med en del minnen kvar. Och försöker hitta tillbaka till sin gamla ägare och fortsätta uppfylla sitt livs uppgift. Det är ju en totalt fiktiv berättelse, men så otroligt vacker och flera gånger kommer jag på mig med att tänka om någon av våra hundar har gjort så här, inte så direkt men ja tanken slår mig. Även om jag vet att det inte är så, eller hur vet jag egentligen.

Men säger faktiskt som med den förra, är du en hundgalning, gillar hundar, eller har ens någon gång tyckt att en hund är gullig, läs boken! Den är fantastisk, jag fällde till och med en tår då och då och den är så otroligt bra skriven. Och nu då jag läst båda böckerna kan jag äntligen se filmen.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar