lördag 22 september 2018

Bra djurnamn

Jag skriver ju en massa listor, både för hand och i min telefon. En av listorna i min telefon är en lista där jag samlar djurnamn som jag tycker lite extra om, djurnamn som jag kan tänka mig att ge åt mina djur i framtiden eller namn jag bara tycker att är extra bra. Vet inte om det är så smart att dela med mig av namnen, för då kan ju någon annan ta dem, men samtidigt gör det väl kanske inte så mycket, så nu tänker jag dela med mig av mina favoritnamn till djur.

  • Trassel, ett namn som har hängt med länge. Tror jag kom på det då jag var kanske 12, 13 år gammal och tycker ännu att det är ett bra namn till en liten hund, typ en terrier. Tänker mig alltid att det är en jack russel terrier eftersom rasen kallas för rassel, och det rimmar ju på Trassel också.
  • Banjo är ett namn jag gillar mycket. Gillar hur det klingar och tänker inte just alls på att det är ett instrument, även ett ord jag tycker om hur det låter. Och tycker det passar bra till en hund.
  • Bailando tycker jag är ett klockrent hästnamn. Om jag skulle få namnge en hingst tror jag att Bailando skulle vara ett av alternativen. Och så skulle den självklart kallas för Lando.
  • Nova är ett namn som jag tycker att bara är helt otroligt fint. Det kan man ju även heta som människa och är ganska ovanligt, men tycker att det är ett väldigt fint namn till en tjejhund. Och det uttalas sjävklart Nåva, inte som radiokanalen.
  • Java är ett namn som är i samma kategori med Nova. Skötte faktiskt förra sommaren en boxer som hette Java och blev alldeles förälskad i namnet, så fint.
  • Bego, ett namn jag tycker att passar till de flesta djur. När jag var yngre tittade jag alltid på programmet Ponnyakuten där barn fick hjälp med sina problem med sina hästar, och där var en häst som hette Bego. Tycker det är fint och tycker även att det passar bra till en hund, eller kat.
  • Medo betyder björn på bosniska har jag fått lära mig, men tycker att det är ett riktigt passande namn på en hund. Och har man en större hund som är lite som en nalle passar det ju ännu bättre med betydelsen.
  • Roya ser jag också som ett namn till en tik men det är ändå ett ganska unisex namn tycker jag. Lite som Ronja men ändå inte, lite mer speciellt och med en bra klang.
  • Pendi är kanske ett namn jag inte direkt skulle ge till mitt eget djur, men tycker ändå på något sätt om det. Har en bra klang, går bra att ropa och är även ganska gulligt. Lite tveksam till det namnet.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar