måndag 10 september 2018

Historisk rundtur på skolområdet

Jag nämnde igår att ett av förra veckans program var en historisk rundvandring på skolområdet och i det här inlägget tänkte jag berätta lite mera om den. Vi fick börja med en sagostund inomhus, det var hur mysigt som helst och vi fick lyssna på sägnen om hur herrgården och området skapades. Sedan fick vi besök av en man från det forna, han hade vaknat i sin grav av allt skrikande som nya studenter hade åstadkommit och när han nu ändå var vaken tog han oss på en rundtur och visade de gamla byggnaderna och berättade vad de använts till förr i tiden och lite kuriosa. Stället har alltså varit en herrgård och där har funnits en massa hästar, kor och andra djur och stället är ju alltså enormt.


Till exempel det här som jag tror att var det gamla herrgårsdhuset, men nu är ombyggt till studentlägenheter. Visst skulle det vara tufft att bo där men och andra sidan ganska läskigt då det är så gammalt och dessutom bor, som jag tidigare nämnt, de flesta här där jag bor så jag vill nog vara nära mina vänner.

Efter rundturen blev det en rätt så lång väntetid och eftersom vi inte riktigt visste vad som skulle hände var vi redan på väg bort för att åka och kolla in en nationsfest. Men just som vi skulle åka började saker hända, arrangörerna, som var utklädda till de gamla personerna började föra ett skådespel om huruvida vi nya skulle få veta om hemligheten eller inte. Det kan vara farligt men de vill nog se det osv. Så fick vi i ett tyst led gå in i skogen bakom skolan till graven som tillhör Jyns Ultunae, en vikingahövding som enligt segnen ska ha varit den första som bodde på området och därför heter det nu Ultuna. En av de nya studenterna fick som uppgift att gå fram och läsa vad som stod på graven, tyvärr väckte hon i samma veva Jyns ur sin grav och han var ingen snäll person. Studenten som gick fram och även en till blev tagen av Jyns och vi andra fick springa iväg från honom över åkrarna. Med ett mellan stopp och sedan bli jagade igen tog vi oss till tryggheten i unionshuset. Jag antar att det här var någon sorts ritual för nya studenter och jag tyckte det var riktigt häftigt att uppleva det, även om de hade lyckats göra allting riktigt skrämmande och även om alla andra utbytesstudenter inte var helt övertygade om händelserna. Men det kändes ganska mycket som något lägerdop man hade kunnat ha på ett scoutläger, förutom att vi slapp äta någon äcklig sörja då. Men en cool och lyckad kväll, hade inte velat missa det!


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar