torsdag 31 mars 2016

Välkommen hem älskling

Igår var dagen då vi hade beställt flyttbil och dagen som mamma och Igo också flyttade hit till stan, jag bor alltså inte ensam längre. Sedan var det även dags för den sista familjemedlemmen att flytta in, nämligen Molly. Har varit orolig så länge för hur det ska gå men förvånansvärt lätt och med lite lockande av maskar gick hon snällt in i transportburen. Det var självklart ganska spännande och en stressande situation för henne men hon skötte det riktigt bra. I bilen blev hon dock lite för stressad och åksjuk så hon spydde upp maskarna igen. Jag visste faktiskt inte att ödlor kan spy men tydligen gör de det lätt om de blir stressade. En positiv sak är ju i så fall att hon inte tidigare varit så stressad. 


Terrariet kom på plats, jag hade köpt ny sand och plockat ny mossa så det var bara att inreda ett städat och fint hem åt henne. När jag sedan på kvällen släppte ut henne i terrariet igen var hon först ganska tveksam men sedan sprang hon omkring och undersökte varje hörn och klättrade upp på allting som bara gick. Hon måste ju kolla att det är tryggt och att där inte finns någon annan. Syrsorna jag hade köpt som välkommen hem mat var hon inte speciellt intresserad av, för mycket att göra. Nu på morgonen har hon äntligen lugnat ner sig lite och ligger och trycker under ett kokosnötskal. Tror hon sover bra och länge bara hon nu varvar ner. 


Det är verkligen en lättnad för mig som sedan hösten stressat för hur det ska gå med flytten, mer problemfritt kunde det knappast gå.





<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Hur gammal är ödlan? Fin är den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Hon är tio år, lever sköna pensionsdagar ;)

      Radera