lördag 12 mars 2016

Studiovärd

Jag fick alltså vara studiovärd näst sista veckan på Smocka, min bästa Smockavecka blev det och jag måste ju skriva om det. Det blir mitt näst sista inlägg om Smocka för i år, kommer ännu en sammanfattning om helheten. För det första vaknade jag söndagen före riktigt förkyld. Jag stannade i sängen i hopp om att bli frisk, blev inte det och på producentens order stannade jag hemma både måndag och tisdag. På onsdag tog jag mig till skolan ännu lite för sjuk men det gick.

Så började arbetet med att få koll på allting, jag hade ju ingen aning om vad sändningen skulle handla om, vilka inslag vi skulle ha och vad för studiogäst som skulle besöka oss. Tillsammans med producenten och senare även den andra studiovärden började vi skriva manus, lite långsamt i början men sedan började det löpa. På torsdagen skrev vi klart, lyssnade på inslagen och skrev saker vi kunde kommentera om dem. Efter eftermiddagens telegramsändning var det sedan dags för generalrepetition av manuset. Efteråt satt vi alla rätt så kallsvettiga, vi hade nästan 15 minuter för lite material. Och de ni, det är mycket tid att tala.

Vi valde ut en till låt för att få mera tid, planerade in fler frågor åt studiogästen och bestämde att han får tala så länge han bara vill nästan. Så gick vi alla tre hem till varsitt ställe, satt med datorerna och vårt drive dokument öppet. Mest följde vi studiovärdar med vad producenten fyllde i för speakar åt oss. Jag läste igenom alla nya speakar jag fick och sedan gick jag och lade mig med ett spänningspirr i magen. Nästa morgon läste jag igenom hela manuset och tog spårvagnen till skolan. Först på plats, men snart kom de andra och plötsligt satt vi inne i studion. Introt började spela och mikrofonens röda lampa började lysa.

Så körde vi en timmes lång sändning, med mellansnack, inslag, låtar och studiogäst. Efter de första minuternas nervositet kände jag bara att det här är ju skitkul. Att sitt och diskutera med Atte och veta att utanför dörren lyssnar alla på vad vi säger. Jag gillade det verkligen. Vi fick dessutom riktigt bra respons för vårt studiosnack, så jag antar att jag är betydligt bättre på det och att min röst är mera lämpad för det än för till exempel telegramnyheter. Dock låter jag riktigt förkyld men annars är jag nog nöjd. Kan ju berätta att jag vid varje inslag, låt och paus drog av headsetet snöt mig och drack av mitt vatten. Studio Smocka 26.2 kan ni lyssna på här!


<3 : Mette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar