tisdag 22 mars 2016

Då det händer

Jag kom på praktik idag bara en halv timme efter att bombattenstaten på Bryssels flygstation skett, vilket sälvklart även var det första jag fick höra då jag steg in på redaktionen. En hemsk händelse även det här, men dock väldigt intressant att vara på praktik just en sådan här dag. Jag själv fick inte behandla någonting runt det men jag tror ändå det kan vara ganska intressant att höra om hur det har varit idag. 

Som ni förstår är takten hektisk, det finns nog ingen större kontrast som till igår då nyhetstorkan var ett faktum och det skämtades om att det verkligen är "stilla veckan". Först fick vi vänta, som man nog förstår, ingen hade tid stt sätta oss praktikanter i arbete. Jag fick sedan ett uppdrag om en artikel som skulle upp på webben men som ingen annan hade tid med. Intressant eftersom det är den första grejen jag gör som verkligen har en deadline som ska upp samma dag. Skrev om ett lagförslag på att förbjuda rökning i personbil om drt finns en person under 15 år med i bilen. Helt intressant men intervjun jag skulle göra med polisen förstördes lite, jag ville veta hur de har tänkt kontrollera förbudet men de har inte ens tänkt på det. Det här har jag fått göra vid chefernas desk eftersom det finns ledigt här, ör ganska lugnt och jag inte är i vägen. 

Trots att jag inte ör vid nyhetsdesken känner jag ju stämningen. Folk springer runt, jag menar verkligen springer, talar i telefon med en massa människor, smörgåsar beställs upp till redaktionen då ingen hinner gå på lunch. Kan berätta att det var väldigt tomt då vi praktikanter gick och äta. Det är lite så att jag inte vågar fråga om hjälp, alla är så stressade och jag inser ju att min grej inte kan prioriteras så högt. Någon ska skickas till Bryssel, men hur, folk som blr där kontaktas och det kallas in fler personer på jobb. Hemskt men väldigt intressant som sagt. 

För att muntra upp stämningen lite, kan ni gissa vilken som är min favoritmugg på Yle?
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar