måndag 28 december 2015

Mina julklappar 2015

Aldrig hr det väl varit mer omtalat att visa upp sina julklappar eller inte göra det. Diskussionen går om det skapar avundsjuka och mobbning och ångest då alla inte får lika många presenter, lika dyra eller inga alls. Jag gör inte det här inlägget för att skryta eller få någon att känna sig dålig, men jag tycker själv tt det är roligt både att göra sådana inlägg och att läsa andras liknande. Därför gör jag det, för det är roligt enligt mig och det är min blogg. Så det här fick jag i julklapp i år.

Min namnlösa julklapp bland scoutledarna var en sådan här handduk tillsammans med två chokladgrejer. Jg älskar handduken, den är galet fin, men tyvärr är jag ju typ enda personen i världen som inte gillar choklad. Gav bort chokladen men behöll handduken för jag tycker den är fin. Och det är inget elakt mot den som gav den, det var en super present, men lite roligt att den enda som inte gillar choklad får den.

Av min secret santa bland syskonen, som i år var Sandra, fick jag en termosmugg, hade önskat mig det. En i metall som är väldigt snygg och har ett bra drick system, man trycker ner den runda ovanpå och sedan kan man dricka varifrån som helst runt kanten, när man är klar klickar man upp den och den läcker inte. Har haft den i väskan flera gånger.


Dessutom fick jag även springbyxor i ett tufft mönster, som jag också önskat mig. Älskar zebra-mönstret och de är hur sköna som helst. Har inte tränat med dem ännu, bara haft på dem hemma.


Och reflexerna bakpå gör tt man syns riktigt bra om man är ute och springer i mörkret. Vilket jag i och för sig aldrig är.

Fyra biobiljetter och två stycken "delikatessbiljetter", som är någon ny grej men får typ popcorn med på bion. Det är alltid roligt att få biobiljetter, jag tycker själv att det är lite väl dyrt att gå på bio annars. 

Av jonathans familj fick jag en pepparkaksform i formen av en älg och ekologiska karameller som smakar päron och kanel. Och jag bakar väldigt sällan pepparkakor i klassiska former, bakar alltid elefanter och kameler och sådant så varför inte en älg.

Av Jonathans farmor en bok som verkar helt otroligt bra. Har under 30 sidor kvar av boken jag nu läser och den här står näst på tur. Anna Lena Bengelsdorff är pensionerad lärare och kolumnist och i den här boken finns smalt av hennes kolumner. Det verkar riktigt riktigt bra och hon verkar skriva riktigt bra.

Kumppis har tydligen gjort det til en tradition att ge mig en väggkalender med halvnakna sjöfartsstuderande. Även om han inte längre studerar det själv. 

Sandra hade dessutom köpt ett par Happy Socks till alla, så roligt. De är verkligen så fina att man faktiskt blir glad av dem

Självklart fick jag även lite choklad

Ett par nya ridhandskar av mamma. Mina förra har slitits sönder av Patsys pannband som har utstående metalldetaljer. Men dessa har inget nät så de går inte sönder så. De är väldigt sköna och verkar bra. Och doften av nytt läder, satt halva julafton och sniffade på dem.



En rolig liten serveringssked av styvsyskonens kusiners familj

Ett vykort där 200% av priset har gått till att stöda att allt sköts rätt på slakterier. Av blivande veterinären Millis

Huvudpresenten som jag önskade mig, som jag själv var med och provade så klart. En ridhjälm. Visst är den snygg?! Jag hade ställt in mig på en GPA hjälm för att de är så bra och jag har gillat den som jag haft tidigare så mycket. Så provade jag sådana i butiken och visst passade de och kändes helt bra, men så testade jag den här för skojs skull. Och den satt verkligen så mycket bättre och kändes mycket bättre. Och att den har lite glitter och diamanter var ju inte heller negativt. Dessutom var denna från Uvex billigare än GPA hjälmarna, så bara positivt.


Tyget inuti har ett snyggt mönster av bett och går att ta bort och tvätta om det behövs.

Av Jonathan fick jag ett par vantar och ett skärmskydd till min telefon. Ett skydd av glas som jag har nu, men det har börjat gå sönder igen och han tycker det är fult då det är sönder och börjar lossna. Riktigt bra, drar mig alltid från att köpa nya då de ändå kostar ganska mycket. 

Vantarna berättade han att han först tänkt köpa i en annan färg, men kom sedan på att han alltid bara köpt röda kläder åt mig så han ville inte bryta trenden. Och visst är de snygg och jag gillar ju rött. Och har fått höra att rött klär mig.


Det var mina julklappar i år, hoppas verkligen att ingen tar illa upp eller någonting. Vad var din bästa present i år?
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar