söndag 6 december 2015

Lucka 6: 1917

Självständighetsveckoslutet firade jag som sagt med scout förläggning. Förläggning 1917, temat runt självständigheten. På fredag kväll samlades vi ledare, gick igenom programmet och delade ut arbetsuppgifter, till hemgjord pizza som middag. Kvällen avslutades med mys framför Disney filmen Big Hero 6, som jag fick äran att välja.


Lördagen inledde jag med att leka med de yngsta, vargungarna och sedan med de äldre lyssna på en man aktiv i krigsveteranerna. Eftermiddagen bestod av spårning för de yngre, höll första kontrollen tillsammans med Kyllis, och sedan gick jag för att övervaka de äldres byggande av pepparkaksfyrar. Samtidigt gav jag även dem uppgiften för balen på kvällen, de skulle skriva tal. Vi övade också två lätta danser, vals och Kikapo, som vi sedan dansade efter middagen på balen.

På balen var jag kvällens president och tog emot alla med handskakning och önskade dem glad självständighet, tillsammans med Fille som representerade presidentens man. I stället för en vanlig scoutmiddag med plastbunkar som matkärl dukade vi upp två långbord och fick maten serverad färdigt uppsatt på porslinskärl. Efter middagen städades borden undan och salen blev ett dansgolv som fick fyllas under någon timme. Både klassiska danser som vals och tango, och mer moderna, alla dansade loss till sista dansen macarena.


Då det blev läggdags för de yngre presenterade Fille och jag de nattuppgiften för de äldre. Nämligen första delen i en fördelad Project Runaway tävling. De fick varsin vit T-skjorta att designa fritt. Idag på morgonen fortsatte tävlingen då lagen skulle göra en passande sminkning och frisyr till T-skjortan.


Allting avslutades med en catwalk i form av en rambobana. Först skulle de med skida på de klassiska plankskidorna där två eller flera spänns fast på samma skidor. Med rätt sorts samarbete kan det gå riktigt snabbt. Sedan skulle de följa ett rep utan att släppa taget, under och över o runt i klumelurer.




En annan punkt var att högst uppe i klätterställningen posera och visa upp sin skjorta med laget. Alla skulle dessutom någon gång under banan bära skjortan.



Vi hissade flaggan till tonerna av "Vårt land".


 <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar