onsdag 17 augusti 2016

Flaskglas

En ny trend sprider sig över internet, så kallade bottle glasses. Och jag älskar dem och tycker de är otroligt tuffa. Det är alltså dricksglas gjorda av glasflaskor, snygga flaskor som för det mesta har "etiketten" målad på sig. Har börjat fantisera om att ha en uppsättning sådana glas gjorda av Absolut flaskor. Dricker själv väldigt sällan Absolut men flaskorna är otroligt fina enligt mig. 


Så under tiden vi tillbringat här på Sottunga har vi googlat och testat oss fram för att göra egna sådana här glas. Vi har inga riktigt så snygga flaskor, men för att öva sig går de bra. Vi har fått dem att spricka, dock inte rakt eller perfekt, men i alla fall. Och egentligen har vi kunnat konstatera att det är svårt att få dem att spricka rakt genom att bränna ett snöre runt dem och sedan lägga i kallt vatten. 


Det här är den mest lyckade, men även den sned och har en liten pigg vid kanten. Kanterna slipar man så klart men stora ojämnheter är svåra att slipa bort med sandpapper, det är mest för att göra dem runda så att man inte skär sig på dem.

AV flaskhalsdelen kan man göra ganska fina snapsglas om man lyckas skära dem bra. Någonting vi inte ännu lyckats med.



Jag hoppas på att Jonathans familj skulle ha någon form av glasskärare så att man kunde testa det. Om det fungerar och blir bra är det väl bara att be folk spara och ge sina Absolut flaskor till mig.

Någon annan som testat?
<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Övning ger väl färdighet! De på första bilden ser ju så snygga ut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, alltså dem har vi inte gjort själva utan det är dem vi tagit inspiration av :)

      Radera