fredag 5 augusti 2016

Är mina drömmar för stora?

Ibland undrar jag. Jag är en mästare på att drömma, om stort och smått, men ibland undrar jag om det jag tycker är små drömmar egentligen är väldigt stora drömmar. Jag menar, jag har kompisar som drömmer om att publicera en artikel i HBL, medan jag själv vill så ut till typ hela världen med min text. Minst få en artikel publicerad i en svensk tidning, ha en åtminstone nationellt känd blogg, helst större.

Jag drömmer om en herrgård på landet med ett stall och flera hundar. På en journalistlön, skratta inte. Jag vet att det inte finns jobb och om det finns så att det inte är speciellt bra betalt. Nej men drömma kan man alltid. Och hur jag skulle ha tid att sköta herrgården och stallet om jag jobbar som journalist? Jobba hemifrån och ha någon anställd i stallet så klart. Ja vännen, du kanske drömmer lite väl stort.

Men och andra sidan, det kanske man får göra? Eller? Ja bara du inser att det antagligen inte kommer att vara möjligt och att du högst antagligen inte når dina drömmar. Att du lika bra kan sluta arbetslös i en liten lägenhet med en hund om du har tur. Men sådan är jag, och har jag fått in någonting i hjärnan hjälper det inte hur mycket jag försöker intala mig att inte hoppas så hoppas jag så in i norden. Och jag blir besviken då det inte lyckas. Även om jag vet att jag inte presterat bra någonstans blir jag ändå alltid förhoppningsfull vid prisutdelning, fast dummer du vet ju att det inte finns en möjlighet till det. Framtiden är oviss men som sagt, drömma kan man alltid.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar