måndag 4 juli 2016

Tuppen sönder

Då jag skulle köra tillbaka till Hangö igår kväll gick det inte riktigt som planerat. Då jag hade passerat Hangögränsen och skulle gasa upp från 80 km/h till 100 gick det plötsligt inte att gasa utan gasen slog emot och hela bilen skakade konstigt. Kollade att jag hade växeln i ordentligt, vilket den var. Så började oljelampan lysa och bilen meddelade att det är fel i ABS-bomsarna. Jag insåg att det här inte går utan sökte efter någonstans att svänga av vägen. Hittade snabbt ett avtag, som dock var en väg för lättrafik men den fick duga. Då jag stannade sade bilen att det är något fel med motorn. Stängde av bilen och startade om, skakande fortsatte och den meddelade återigen att det är fel i motorn. Nu lyste inga lampor och den sade inget om bromsarna.

Ringde till Jonathan, som inte svarade och mamma som började komma efter mig. Så ringde jag Pete, som gav rådet att ringa försäkringsbolaget och kolla vad min försäkring täcker. Det visade sig att jag gratis får bärgning av bilen samt att de betalar min hemresa på valfritt sätt. Så ringde jag bärgning och efter en stund kom de och plockade upp Tuppen. Så idag på morgonen borde jag få besked om vad som händer nu, vill ju helst ha det så snabbt som möjligt.



Det här är ju lite problematiskt med tanke på jobbet. Jag är ju liksom lite beroende av bilen i sommar. Det går tåg mellan Hangö och Ekenäs, 26 minuter i tåget. Men de går inga kloka tider så i alla fall i dag har jag fått lov att komma nästan en timme sent på grund av det här. Efter i dag borde jag sedan veta mera om hur det blir och hur länge jag behöver vara utan bil. Nu blir dagarna ännu längre på grund av att jag sedan måste vänta en timme på att tåget går. Inte vad jag behövde.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar