torsdag 21 juli 2016

Ny gren

På tisdagen testade jag och några till från redaktionen en helt ny sportgren för oss. Eller jag har ju vetat om grenen och till och med varit och tittat på enstaka tävlingar men det har aldrig fallit mig in att prova själv. Det handlar om att ro kyrkbåt. Det vill säga en lång smal båt där 14 personer ror och en styr. 


Det var riktigt roligt, lite för lite action för min egen del, men trots det var det inte lätt. Tungan behövde ligga rätt i munnen för att inte krocka med de andras åror och hålla samma takt som ledaråran för att båten smidigt skulle åka framåt. Vi rodde runt Vårdö i Ingå och den sammanlagda sträckan blev 10,3km på en dryg timme. Inte helt dåligt för att vara första gången tycker jag. Om jag gör det igen får vi se, kanske hänger på de andra från redaktionen om de åker en gång till, men nej det är nog ingenting jag aktivt tänker börja utöva.


Dagarna efteråt känns det i kroppen, främst i benen och rumpan. Värst har jag i ljumskarna, jag vet inte vad jag har gjort men min högra sida är så att jag knappt kan ställa mig upp efter att ha suttit eller legat en längre stund. Jag antar att det bara är träningsvärk, men jag visste inte att jag hade dessa muskler och jag hoppas att det är träningsvärk och ingenting som gått sönder.

Årorna lyfts mot himlen då man kommer i land.

Tack Johan för bilderna! 

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar