måndag 4 juli 2016

Blev en snabb visit i stället

På lördag åkte vi som sagt till Tallin med ett gäng tutorer. Vi skulle stanna till söndag eftermiddag, men det väntade en mindre trevlig överraskning på terminalen. Vi hade nämligen beställt en dagskryssning på lördagen och en på söndagen, så skulle vi bara använda två av fyra resor för att det är billigare så. Av någon anledning gick det tydligen inte och vi fick inte ut våra biljetter till söndagen utan skulle ha måsta köpa helt nya och fördubbla kostnaderna nästan. Så i stället bestämde vi oss för att bara åka över för dagen. Och som om problemen inte skulle ha varit slut där tänkte de först inte låta Katariina åka över med sitt estniska ID-kort (hon har studerat och bott i Tallin så därför har hon ett sådant) och därmed inte heller oss andra då hon var den som bokat resan. Som tur fick alla sedan följa med.


Timmarna på båten tillbringade vi på däck och njöt av solen. Det var så varmt, säkert närmare 30 grader i Tallin och solen gassade. Själv brände jag mig lite men nu har det lagt sig och en trevlig brun solbränna börjar bildas. Framme i Tallin gick vi och åt på en italiensk restaurang, åt en så god räkpasta! Så gick vi lite snabbt i butiker, till en matbutik och köpte vägkost till båten hem och så till det obligatoriska SuperAlko som finnarna vi är. Själv köpte jag bara med mig några drinkdrycker (vi har kommit fram till att det är det bästa ordet att beskriva Breezers och dylika drycker med ett samlingsnamn) då Ana och Pete bara två veckor tidigare hämtat hem en 24pack cider från samma grannland som tack för att jag vaktade Vili.




Alla bilderna jag har är knäppta på båten, skulle ha fotat mer om vi skulle ha varit där längre. Vi fick lite bortom nu, men sist och slutligen var det ganska skönt att komma hem på lördag kväll och sedan ha hela söndagen ledig.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar