fredag 6 mars 2015

När du hellre tar boken än telefonen med på toaletten

Jag bara måste skriva det här inlägget, mest för att den här rubriken har snurrat i mitt huvud i flera dagar. Allt som oftast scrollar jag på telefonen i badrummet, är nog inte ensam om det. Men nu har jag kommit fram till hur man vet att en bok är riktigt riktigt bra, jo då du hellre tar med den än telefonen, eller datorn för den delen (jo jag brukar ha datorn i badrummet då jag duschar eftersom jag medan jag låter en hårinpackning verka kan kolla på en serie eller ett youtube klipp. Så har inte varit fallet de senaste dagarna. Den tid jag hemma vanligtvis sätter på att kolla på avsnitt av friends har jag denna vecka läst bok, inte vilken bok som helst. Utan "I natt är du död" av Viveca Sten, en bok som egentligen inte borde få komma i mina händer.


Fallet är nämligen det att jag både älskar och hatar boken, läste ut den idag. Den är så sjukt bra skriven och allt bara gör att jag ville läsa vidare och sidorna flög förbi. Men så var det ju problemet med att det är en deckare, med mördare och hur mycket spänning som helst. Och det går ju inte riktigt ihop med mig, världens största fegis. Jag både drömde mardrömmar och hade svårt att somna på grund av boken, men ändå är den så otroligt bra, jag kunde inte sluta läsa. Fast om kvällarna var det en omöjlighet att läsa, då skulle det ha blivit alldeles för läskigt. Då jag läste slutet idag märkte jag inte ens att tjugo sidor passerade, jag trodde jag hade läst typ fem. Och efteråt darrade jag i en halv timme, både av spänning och för att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Boken fångade verkligen mig.


Nu ligger nästa del i serien "Morden i Sandhamn" bredvid mig och jag är inte säker på om jag borde börja läsa den eller inte. Antagligen kommer jag ännu idag vara fångad av den, och den är ens i närheten med föregående bok.

Och så en lite fråga till er, gillar ni då jag skriver om böcker? Hade tänkt att jag då och då skulle börja skriva små recensioner på böcker jag läser, inga texter som ska vara intvingade i någon speciell form utan mest vad jag själv tycker, ibland kanske lite handling. Vad tycker ni?

 <3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Ja, jag gillar ! ;) Att du skriver om böcker och är verkligt glad att du läst en DECKARE! Fortsätt bara! Sen finns ju Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie, 2 olika serier som utspelar sig på Gotland, en på Öland, en i Sthlms Hammarby mm...Det är bara att välja och vraka - läs tills du börjar skaka! :D


    -MQ-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså deckare är nog inte riktigt mig grej... Men ibland måste man :D

      Radera