onsdag 1 augusti 2018

Det här med sommarben

Att barn om somrarna springer omkring med ben fulla av blåmärken, skrubbsår och myggbett det hör ju till eller hur. Men jag har liksom inte slutat ha sommarben, jag kan glömma att efter sommaren gå med bara brunbrända vackra ben. Eller alltså jag kan gå med bara ben, men de ser ut som ett slagfält, för det är ju precis vad de är egentligen. Den här sommaren har jag ju en hel del skrapsår från att jag föll i vattnet på VU-lägret. Ganska många blåmärken lyckades jag tydligen samla på min från veckoslutsseglatsen också, även om jag inte då märkte att jag slog mig. Men tror att jag fick fightas så mycket med bojen under den seglatsen att blåmärkena är därifrån. 



Och så ska vi inte glömma myggbetten. För tillfället är det nämligen brutalt. Jag vet att myggorna gillar mig och jag vet att jag är allergisk mot deras vätska (inte farligt men ganska otrevligt läste jag här om dagen). Men så kom jag hit till Åland och fick hälsa på de riktiga skärgårdsmyggorna igen. Jag har bett över hela benen som svullit upp till flera centimeter i diameter. De är knallröda och det hettar om dem, det på bilder här under är av de mindre. Men de största sitter högt uppe på låren så de är inte direkt fotovänliga. Jag kan dessutom med ganska stor säkerhet säga att de flesta kommer från besöken till utedasset här. För runt stugan finns det inte myggor direkt eftersom här blåser en del, men de tycks alla bo i utedasset. Och där är det ju lite svårt att täcka in sig med kläder, så det är ju kanske inte så konstigt att de största betten finns på övre baklåren och rumpan. Men allvarligt talat är det ganska jobbiga ställen att ha stora kliande bölder på. 


Men ja, har ni också sommarben trots att ni är vuxna? Jag vet att de flesta scouter nog brukar ha det efter läger och så, kanske annars också. Men andra, "vanliga dödliga" som inte har en så knäpp hobby som vi, hålls era ben släta och nätta också på sommaren? Och kan man verkligen ha roligt utan att ens ben ser ut som om där pågått ett litet världskrig?
<3 : Maddde

2 kommentarer:

  1. Sommarben här hej! Får blåmärken jättelätt, har en del rivsår av buskage och liknande och så en del mygg- och bromsbett. Men ja, jag tänker bara att det syns ju att man varit aktiv då och inte bara legat i en solstol. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt sant! Tycker själv att det är ganska charmigt då benen är fulla med blåmärken efter typ en seglats eller så, och på landet. Det är då man är tillbaka i stan, tar på sig en klänning och sitter med sina vänner och märker att shit vad mina ben ser ut. Men det hör sommaren till för mig med.

      Radera