fredag 10 augusti 2018

Bekantas bekanta

Det hör till sommaren i Hangö att besöka kvällstorget minst en gång. Jag måste gå dit för att besöka bokvagnen som kommer dit. Det är en vagn fylld med böcker, ena sidan svenska och andra finska och så några engelska, och de säljs för några ynka euro. En av böckerna jag köpte därifrån i år är "Bekantas bekanta" av Mats Strandberg. Mest köpte jag den för att det på baksidan stod att boken utspelar sig på 1990 talet, och det i läsutmaningen finns en punkt som lyder "en bok som utspelar sig i det årtiondet du föddes". Men det visade sig att boken var riktigt bra och behaglig att läsa.

Boken utspelar sig i Stockholm och har i princip tre huvudpersoner. Det är Daniel, som är homosexuell, överviktig och uppträder som drag queen om kvällarna. Han söker lite meningen och glädjen i livet, och är även ganska olyckligt kär. I början av boken flyttar hans syster Lilly hem till honom och till Stockholm med planer om att bli känd i framtiden. Så har vi även Daniels bästa vän Camilla som är artist men har gjort en hel del hon ångrar och försöker komma tillbaka till livet hon vill leva och mannen hon vill dela det med. Så blir det självklart en hel del drama mellan dem och andra personer.

Berättelsen är ju inte den mest speciella eller världsomvälvande, men den är riktigt skön att läsa och är ganska lättläst. Tror jag läste den på tre dagar och den har ändå ett sug som får en att vilja fortsätta läsa. Väldigt kravlös läsning helt enkelt. Den här boken kommer inte att förändra din värld om du läser den men den är riktigt trevlig en sommarkväll!

Läste den på Sottunga, till min perfekta frukost

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar