måndag 27 augusti 2018

Hur långt har jag kommit med mina mål

Alldeles i början av året såg jag en så otroligt inspirerande video att jag satte mig ner och skrev upp en massa mål. Sedans kulle man bestämma om man skulle uppnå dem inom 1, 5 eller 10 år, så skrev också upp det. I början var jag taggad och skulle varje dag göra någonting för att komma närmare att uppnå varje mål. Men sedan svalnade det och jag har inte tittat på listan på ett tag, kommer knappt ihåg vad jag har skrivit och ännu mindre vad jag sade att jag skulle nå inom ett år, så jag tänkte ta en titt på dessa punkter i det här inlägget.

  • Blogga varje dag. Ja det har jag ju inte nära på uppnått. Kollade precis och insåg att jag i år har varit nästan 100 dagar utan att blogga. Dock har det berott på bloggpauser av olika anledningar, men nej det har jag inte uppnått i år.
  • Åka på utbyte. Ja nu är jag ju äntligen här i mitt hem ett år framöver.
  • Hitta en hyreshäst. Fina, jobbiga, söta, sura, hopplösa och sist och slutligen ganska trevliga Baba som jag red i ett drygt halvt år. Min första hyreshäst.
  • Må bättre psykiskt. Det här kan man ju tolka, för visst mår jag bättre än jag gjorde i januari, men vist har jag en enormt lång väg att gå fortfarande. Och om jag ska må bättre i början på nästa år än vad jag gjorde i början på det här året krävs det nog inte mycket om vi säger så. Den här punkten är väldigt knepig att tolka märker jag nu.
  • Träffa en kompis tre gånger i månaden. Den här punkten satte jag för att jag kände att jag kom ut för lite och såg folk. Och tanken var att träffa någon bara för att ses och inte i samband med något evenemang. Har inte räknat och vet inte om jag uppnått det, men det känns ändå bra på den punkten.
  • Bli klar med kanden. Fattar ni att jag är det! Snart borde resultatet dessutom komma.
  • Läsa 33 böcker. Just nu håller jag på med min 26e så känner att jag ligger ganska lugnt till på den fronten, dock har jag nog i mitt huvud redan ändrat om målet, till antingen 36, vilket betyder 3 i månaden eller till och med försöka nå 40. Och ja ett hemligt mål som nog inte är så hemligt mera är faktiskt att när året är slut ha läst fler än Annica. Vi har nästan samma mål för hur många vi ska ha läst i år och jag höll det hemligt att jag hela tiden var där och jämförde på Goodreads, men sedan då jag avslöjade har hon bara spurtat iväg och "leder" för tillfället nu. Så det är antagligen riktigt dumt att jag skriver det här, eftersom det ju nu blir tävling på riktigt.
  • Skaffa kontaktlinser. Nej det har jag inte ännu gjort och tror faktiskt inte att jag kommer att skaffa i Sverige så det får gå ett tag till antar jag.
  • Kunna stå i brygga. Jag tränade på det mycket ett tag och lyckades faktiskt komma upp, inte i en snygg brygga och inte så att jag kunde stå länge men i alla fall. Måste fortsätta öva nu i Sverige så att jag når dit till nyår.

Så en tredjedel av punkterna helt klara, två som jag inte kommer att klara och två som jag är ganska säker på att kommer att uppnå. Helt bra hittills, trodde faktiskt det var värre.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar