måndag 20 augusti 2018

Flyttveckan

Alltså jag vet att jag sagt det så många gånger, men det är så nära tills att jag åker. Jag åker på torsdagen. Om tre dygn är jag på väg till mitt nya hem, i ett nytt land och utan någon jag känner. Så den här veckan går i princip åt helt till flytten. I dag har jag varit in till stan, gjort en fotografering, var hos fysioterapeuten för att min rygg förra veckan plötsligt beslöt sig för att börja kampa och lägga av totalt. Nu är den bra men vi fixar i alla fall i skick den ordentligt. Så åt jag lunch med Louise på en sushibuffé jag inte testat förr. Riktigt bra, märker dock att jag blivit väldigt kräsen med sushi och är det inte supergott och fräscht är jag inte så övertygad. Men betydligt bättre än Fukus buffé jag testade förra veckan och som jag hört mycket gott om men som var en sådan besvikelse. De som säger att det är stans bästa sushi kan inte ha smakat bra sushi måste jag bara meddela. I kväll kommer ännu Vive och hälsar på mig, kommer sakna mina vänner så mycket att jag försöker träffa så många som möjligt ännu nu.

I morgon har jag ganska tomt i kalendern, vet bara att jag ska rida och antagligen vara lite med Vili också. Och där kan man tala om en filur jag kommer att sakna, var precis ute och gå med honom och så myste vi i soffan. Och då de nästan 40 kilona kryper upp i famnen så är det ju bara bäst. Tror även jag ska försöka hitta en present år henne som äger Baba eftersom jag på onsdagen ska dit och rida Baba sista gången, så hon ska nog få ett tack.

På onsdagen måste jag även till stan dels för en sista behandling av ryggen och dessutom ge över skjortorna till fotograferingarna så att hon som tar över det efter mig får dem. Så ska jag även föra tillbaka mitt parkeringslov, så att jag får tillbaka pengar och hämta mitt klistermärke till årets studiekort. Lite praktiska saker helt enkelt.

Vaktar ju dessutom ännu Buster fram till torsdagen i Porkala, så på torsdag morgon packar jag iväg mig härifrån, åker och lämnar bilen där den ska förvaras hela året och så kommer mamma efter mig. Hemma packar jag ihop det allra sista och så packar vi in hela mitt liv i bilen och åker iväg. Vi tar nämligen färjan över till Stockholm, och kommer fram på fredag morgon. På fredagen kör vi sedan den lilla biten till Uppsala och får se hur allting är. Vi ska hämta ut min nyckel till lägenheten, fixa svenskt personnummer till mig och eventuellt ta en sväng via IKEA, beroende på vad som behövs i lägenheten. Så är det väl bara att försöka göra sig så hemmastadd som möjligt.

Resten av veckoslutet är ännu väldigt öppet, men en lunch med Ana och Pete verkar det bli på lördagen, och antagligen kommer jag att fixa i ordning mig där och så vidare. Tar väl ett tag innan jag fattar att det blir mitt hem i ett år.

Musche <3

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar