fredag 17 augusti 2018

Homonationalism

En till av böckerna jag fyndade i Akademens hylla med böcker för två euro var Anna-Maria Sörbergs bok "Homonationalism". En faktabok och reportage om hur de tär att leva som queerperson i dagens värld, om hur det är att vara queeraktivist och hur en del stöd kan vara väldigt falskt. Enligt mig låter det som ett väldigt intressant ämne och som en bok som jag skulle läsa slut snabbt och få mycket nyttig och intressant information. Tyvärr var boken en riktig besvikelse.

Efter att ha läst slut boken vet jag fortfarande inte helt vad den handlade om, utan måste googla. Grejen är att ämnet är viktigt och intressant men tt språket inte alls håller och skrivandet är väldigt rörigt. Det känns verkligen som att det är en person som brinner för en fråga och därför bestämt sig för att skriva en bok om det. Det som förvånar mig är att Sörberg jobbar som journalist, och det här är hennes andra bok och ändå är den skriven så att det är väldigt svårt att hänga med och förstå poängen och budskapet. Tyvärr blev det ett väldigt platt fall, men jag tvingade mig igenom de 150 sidorna eftersom den trots allt var så kort. Men jag trodde att jag skulle läsa den på två lediga dagar på Sottunga men det tog upp mot en vecka om inte över det att läsa slut den.

Lite tråkigt, känner tyvärr inte att jag fick någonting ut av att läsa boken, ingen intressant fakta, ingen skön läsupplevelse, ingenting. Skulle inte kunna nämna en enda av poängerna i boken nu och då är det bara två veckor sedan jag läste ut den. Och inte ens en punkt i läsutmaningen fick jag stryka med den här boken. Den här boken är bara beviset på att det inte räcker med ett bra ämne att skriva om, man måste även kunna skriva på rätt sätt.

Nu har jag läst alla tre böcker jag då fyndade i hyllan, ingen gavnågon wow-effekt, men får se hur det blir med de tre nya böckerna jag hittade där. Gick ju dit en gång till faktiskt.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar