söndag 3 september 2017

"Behöver" e-böcker

Ofta då jag talar om att jag läser e-böcker och har prenumererat på Nextory och så vidare får jag kommentarer av folk, i stil med "Jag gillar inte riktigt e-böcker, tycker det är jobbigt att läsa". Och vet ni vad, jag förstår dessa personer så bra. Men samtidigt kan jag inte hålla med alls. För jag älskar det, jag älskar e-böcker. De tre månaderna jag har använt Nextory gav mig sådana otroligt fantastiska läsupplevelser att det knappt finns gränser. Jag älskar att ha det i telefonen, kunna läsa en sida precis när och var jag vill utan att bära med mig en tung bok. Telefonen har jag ju alltid med mig, och allvarligt talat så är det tyvärr så att på många ställen är det betydligt mer accepterat i dagens samhälle att pilla på mobilen än plocka fram sin stenåldersbok. Och missförstå mig inte, jag gillar ju vanliga böcker också. Men jag gillar verkligen e-böcker, jag vet inte om jag är beredd att säga att jag gillar dem mera än vanliga men jag kan hitta väldigt många fördelar med dem.

Till exempel är det ju underbart smidigt att ha tillgång till så många böcker, bara kunna scrolla, hitta och sedan börja läsa. I stället för att antingen måsta ha boken i bokhyllan hemma, ta sig iväg till bokhandeln för att köpa boken, eller till biblioteket för att låna den. Förutsatt att boken man önskar läsa finna i bokhandeln eller på biblioteket, om inte måste man beställa och hålla på.Och det kan gå åt riktigt mycket tid till det här, tid som man kanske rent av redan skulle ha hunnit läsa klart boken i appen på. Så för att sammanfatta, jag gillar att läsa e-böcker och skulle verkligen älska att ha en fortlöpande prenumeration på en boktjänst som erbjuder e-böcker och ljudböcker, för det är också skoj. Och min lästakt var verkligen så otroligt mycket högre då jag läste e-böcker. Lätt tre till fyra böcker i månaden medan det med normala ibland är jobbigt att hinna läsa två.

Att få lyssna på högläsning var som helst måste ju vara världens lyx!

Så vad är problemet, varför betalar jag bara inte för en prenumeration, är lycklig, håller käften och läser mina e-böcker. Jo för att jag inte vill lägga mina pengar på det här. Det kostar ändå betydligt mer än både Netflix och Spotify som vanliga människor prenumererar på, faktiskt mera än de tillsammans. Och även om jag inte prenumererar på någon av dessa känner jag ändå att det är pengar jag i den här stunden hellre spara till någonting annat. Hittills har jag ju kört på gratisperioder och billiga erbjudanden, men nu verkar de dagarna vara förbi. Jag får helt enkelt inga underbara erbjudanden om en månads medlemskap för en euro längre. De vill ju att jag ska börja betala.

Traditionell ...

Och trots att internet är fullt av erbjudanden, testa Nextory gratis i 14 dagar, 30 dagar eller till och med 60 dagar får jag inte anmäla mig då jag redan har registrerat mig och mitt kort där. Det här är endast för nya medlemmar. Men ändå så känner jag mig i ett behov av dessa böcker i elektronisk form i min smarttelefon. Och jag har väl lite kommit på någon sorts tillfällig lösning. Det finns ju andra appar och företag med liknande tjänster. Och jag råkade faktiskt se ett erbjudande om 30 dagar gratis på Bookbeat. Så jag kanske måste testa en annan e-bokstjänst helt enkelt, även om jag verkligen har gillar Nextory. Men har i alla fall två, antagligen tre riktiga böcker som jag läser nu och sedan kommer jag antagligen att testa detta. Har någon av er erfarenhet av Bookbeat och vad har ni tyckt om det i så fall?

... eller elektronisk?

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar