lördag 16 september 2017

Att ta en nap – inget för mig

Ni vet när man är helt otroligt trött en dag och ingenting fungerar för att man bara är så trött. Och oftast handlar det ju om att man sovit för lite natten innan, men oavsett orsaken så är det inte skönt att gå omkring och vara för trött om dagen. Jag hade en sådan dag i dag. Vi var på kräftskiva hos kusinerna igår kväll och även om det inte blev så väldigt sent var klockan en bra bit över midnatt när vi gick och lade oss. Och på grund av att Jonathan skulle iväg och segla i dag måste han åka iväg strax efter klockan åtta och för att få tillbaka min bil, som vi lämnat kvar igår måste jag åka dit med hans skjuts. Och dessutom väckte Chili mig redan efter klockan sju så det kändes helt enkelt som att natten inte blev tillräckligt lång.

I dag har jag ändå inte gjort just någonting och mest tagit det lugnt, förutom en rastning på förmiddagen och så ska jag tillbaka till samma kund ännu i kväll. Och så tänkte jag faktiskt att jag skulle ta och göra någonting som jag gör ytterst sällan, som andra människor nästan verkar ha som en del av sin vardag. Nämligen att ta en nap mitt på dagen för att piggna till lite. Så jag lade mig i sängen tillsammans med Chili och sov faktiskt en halv timme eller så tror jag. Och så insåg jag varför jag inte powernappar. Det fungerar inte för mig. Jag var så galet mycket tröttare då jag vaknade och om det hade varit tungt innan kändes det nästan omöjligt att göra någonting nu. Och så här går det varje gång jag försöker ta en tupplur mitt på dagen. Jonathan är ju expert på det och har försökt lära mig det, men det slutar alltid i ett fiasko.

Den senaste gången han skulle ha mig och ta en tupplur på holmen då vi var där ungefär ett år sedan slutade det med att jag sov i tre timmar och vaknade då det var mörkt ute. Och visst, som han sade "kanske jag var i behov av sömn då" och då var jag visserligen utvilad men samtidigt gjorde det mig helt otroligt stressad att ha sovit bort en så stor del av dagen. Och jag vet att jag borde lära mig att sova bättre och uppskatta sömn och inte ha dåligt samvete över att jag sover men det är någonting i mig som helt enkelt gör att en tupplur inte är rätt sak för mig att göra. Det har helt enkelt inte den effekten som det borde, förutsatt att jag inte sover bort hela dagen då. Nej, jag blev helt enkelt påmind över varför jag hellre går omkring och är trött och sedan går och lägger mig lite tidigare i stället. I morgon har jag dessutom inget program före klockan 14 så jag tänker sova så länge det bara är möjligt, och jag inte blir väckt av en hungrig hund.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar