torsdag 14 september 2017

Att gå en kurs på en annan fakultet

Den här hösten går jag förutom de kurser jag ska gå i journalistik under mitt sista år en extra kurs i översättning. Mest för att samla ihop tillräckligt med studiepoäng men också för att det verkar intressant och jag antagligen kommer att ha nytta av det i det journalistiska jobbet. Och självklart i annat också. Den här kursen går inte på mig egen skola Soc&Kom utan på andra sidan gatan i fakulteten där man läser Nordiska språk. Och jag tänkte skriva lite om det här, hur det är att läsa en kurs på någon annan fakultet. Då det dessutom inte är ett biämne utan bara en lösryckt kurs.

För det första ska man ju först hitta rätt. Jag hade inget problem med att hitta byggnaden, då den ligger så nära och vi ofta går dit och äter lunch och så vidare. Men att sedan hitta rätt sal. Det stod bara sal 37, och byggnaden har sex våningar. Som tur fanns det en lista över var alla salar finns. Och det visade sig faktiskt att salen där kursen går ligger högst uppe i byggnaden, så det lönar sig att inte komma helt i sista minuten eftersom jag sedan måste vandra upp sex våningar för att komma till föreläsningen.

Så där överlag verkar det riktigt intressant, vi är bara7 studenter på kursen och sitter i en minimal klass men det är väl ganska mysigt. Det som var lite konstigt var att ingen riktigt verkade ha koll på om jag verkligen får gå kursen som studerande utifrån fakulteten. Men det verkar så och jag hoppas att jag får stanna kvar och får studiepoängen för kursen. Ingen har i alla fall ännu slängt ut mig därifrån.


Hittills är jag i alla fall nöjd med att ha valt att gå kursen, och det verkar dessutom inte vara så farligt svårt och så farliga uppgifter att göra.
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar