torsdag 21 april 2016

Störigt #6

Dag igen, jag har tillräckligt material och det är en dag då jag känner att det skulle vara skönt att skriva ner lite saker jag stör mig på. Och så uppskattas dessa listor.
  • Kullerstenar. Fy fan vad stötiga de är att köra på, att gå på, att åka något annat fordon på. Det bara skumpar och för en massa oväsen. Nej, till och med sandvägar är ju bättre än kullersten.
  • Mina närbutiker säljer inte bra tamponger. De tamponger som fungerar bäst för mig är Libresse, alla andra jag testat läcker och fungerar inte. Tror ni att någon av närbutikerna har Libresses tamponger? Självklart inte, murr.
  • Folk som lämnar toalettlocket öppet. Ja jag vet, alla hatar då killar lämnr ringen uppe efter att de kissat. Men jag är ett snäpp strängare. Hos mig måste du stänga locket helt. Jag är riktigt pedantisk med det här. Min mamma har lärt mig att bli pedantisk och nu har hon själv börjat lämna det öppet ibland. Varför? Det är inte svårt att stänga, det är en reflex.
  • Talare, till exempel föreläsare, som inte kan hålla samma volym i sin röst. Finns det någonting mer störande än då man hamnar sitta på föreläsning och föreläsaren höjer och sänker volymen i sitt tal så att det blir väldigt störande och dessutom svårt att uppfatta. Tala inte monotont, men håll samma volym!
  • Då folk kastar pappersservetter i vanliga skräpkorgen i skolans matsal. Det här fenomenet har jag lagt märke till sedan lågstadiet. Det finns en skräpkorg för bioavfall och en för annat. Och vart ska de tunna pappersservetterna kastas? Jo i bioavfallet. Men ungefär 80% av människorna där kastar dem i den andra. För jag fråga om det är så att ingen vet att papper förmultnar eller om de inte bryr sig eller vad är grejen? Varför slänga sina matrester i bioavfall men inte slänga servetten efter? Förklara för mig om du gör så här.
  • Att berätta någonting för någon som sedan ändå inte bryr sig tillräckligt för att minnas. Det känns onödigt att svara på någons frågor om vad man gjort, vad man ska göra och så vidare när samma person nästa dag kan fråga exakt samma fråga. Jag gör säkert det själv, alla gör det, men oj vad störande det är.
Avslutar ett negativt inlägg med någonting positivt, mitt absoluta favoritgodis!

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar