torsdag 21 april 2016

Har någon bromsat för att djur på vägen?

På tisdag körde jag till Vichtis för att göra körkortets sista skede, föreläsning och två timmar på halkbanan. Jag har varit skitnervös för den dagen, trots att alla sagt att det inte är farligt att det mest bara är tråkigt. Alla hade rätt, det var skittråkigt. Ingenting jag inte visste direkt, ja bra att repetera och bra att få se saker på riktigt, som krockade bilar och så vidare. Pinsamt ögonblick då läraren frågade om någon behövt panikbromsa, varit i vattenplan med bilen eller kört krock och jag var den enda som hade gjort något av dem. Och jag har gjort alla. Intalade mig själv att jag kört rätt mycket, tror vi var två med egen bil där så det förklarar en del. Och så är de ju även ställena där jag kör, jag menar du ser djur i porkala och på Ring III vid Masby vid kraftigt regn bildas en stor djup pöl. Efter vattenplan i den saktar jag alltid in där om det regnar.

Stolt tillfälle då läraren ute på halkbanan gav order att vi har 20 sekunder på oss att ta fram varningstriangeln ur bilen och ställa upp den bredvid bilen. Kan ni gissa vem som var den enda som klarade det på utsatt tid? JAG! Och vet ni varför? Jo, jag vet var den finns i min bil och jag vet hur man sätter ihop den. När jag var klar letade hälften ännu efter sina. Hade dessutom nyaste däcken på banan och Tuppen bromsade som en gud. När rädslan över att spinna runt och så vidare vågade jag till och med testa en massa. Jag drog i handbromsen, försökte få bilen att spinna och sådant. Men överlag var det väldigt tråkigt.

Otrevligt att måsta testa att vara inne i en bil som snurrar runt. Hade hört om den och var rädd för den. Vi tvingades dock inte ta oss ut och sist och slutligen var det ju inte så farligt, men inget jag vill göra på nytt och inte i verkligheten där hastigheten mångdubblas. Men skönt att det är över, nu bara en körlektion kvar och sedan behöver jag väl i princip lerig mer göra någonting för korkortet, annat än att följa lagen det vill säga.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar