tisdag 5 april 2016

Saker jag är rädd för

På samma sätt som jag har mycket drömmar har jag även en hel del rädslor. Så varför inte köra på en lista med dem också?!

  • Mörker. Mörkret är en av mina största rädslor, jag har till och med skrivit ett inlägg om det HÄR. Men jag är alltså rädd därför att jag inte vet vad som finns där, om jag inte kan se ordentligt tror jag att där kan finnas vad som helst. Usch.
  • Ensamhet är lite kopplat till mörkerrädslan, mest rädd är jag om jag är ensam i mörkret. Jag är alltså rädd för att bli lämnad ensam, för att ingen ska bry sig om mig och att jag inte ska betyda någonting. Och det vill väl ingen att ska hända, men jag kan oroa mig över det lite för mycket ibland. 
  • Ormar, inte mycket att säga här jag tycker de är skrämmande och äckliga. Jag är inte ens mest rädd för bara det där bettet, inte av finska ormar i alla fall det är ju sällan så farligt. Men jag tycker bara varelsen i sig är skrämmande. Lite samma som med getingar, det svider lite och kliar om den sticker men farligt är det ju inte men ändå är jag rädd för djuret.
  • Trafiken. På senaste tiden har jag faktiskt blivit ganska rädd när jag kör bil. Kanske för att jag inser riskerna och farosituationerna mer, också delvis på grund av min krock ett år sedan. Speciellt om det är mörkt, halt eller regnar tycker jag det är läskigt att köra, i synnerhet om det är mycket andra bilar i trafiken. Jag är rädd för att mötande  trafik ska göra farliga omkörningar och hamna på mitt körfält, att lastbilar ska få sladd eller att min bil halkar iväg. Men jag kör i alla fall, jag ser det som att jag inte har något val och det är bra för om jag slutar köra nu kommer jag säkert sluta helt. Och så kan det ju inte göras.
  • Skåpbilar är läskiga för jag föreställer mig alltid att de är kidnappare och våldtäcktsmän som har skåpbilar. Jag får alltid lite höjd puls och är berädd på att springa då jag går förbi en skåpbil.
  • Karlsson på taket, han är bara så obehaglig och onaturlig. Kan folk fatta att man inte ska ha en propeller växande på ryggen, och tänkt att ha en sådan typ som bor på DITT TAK!
Ödla, långt ifrån orm

Vad är du rädd för? <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar