tisdag 19 april 2016

Göra vad och göra hur

Tanken jag hade var att jag då jag kommer hem ska göra skolgrejer. Jag hade tänkt läsa ur en kursbok och ta anteckningar och så vidare. Gjorde lite det innan jag åkte och tränade. Sedan var det mat hemma och jag kände verkligen att jag inte orkar återgå till kursboken. Så jag tänkte att mitt alternativ är att läsa en skönlitterär bok vi ska läsa i skolan, en bok jag egentligen inte tycker så mycket om. Men jag tänkte att jag kan sätta mig på fönsterbrädet med bögfilten, som jag idag döpte om till muchfilten och läsa. Så kom jag på att vi i morgon har genomgång av våra kåserier, vilket betyder att jag måste ha läst alla andras kåserier i min grupp, samt skrivit upp lite kommentarer som jag kan ta upp på feedbacken i morgon. Så jag tänkte att då blir väl det kvällens arbete och satte igång.

Där var ändå inte mina "problem" över. Jag hade ju ställt in mig på fönsterbrädet så jag ville ändå sitta där. Efter att ha läst och kommenterat en kolumn gav jag ändå upp och insåg att det här med att ta anteckningar och läsa samtidigt inte fungerar på mitt fönsterbräde. Så jag flyttade mig till skrivbordet, där man normalt gör sådant här. Sedan märkte jag att någonting var på gång i terrariet intill skrivbordet. Molly höll på att byta skinn. Hon gör det flera gånger per år men gör det ungefär 80% av gångerna på natten och gör oftast ingenting då någon tittar på. Nu däremot höll hon obekymrat på och jag följde intresserat med. Jag insåg att för att hon inta ska märka att jag ändrar ställning hela tiden och byter mellan att kolla på datorn, mitt anteckningsblock och henne är bästa platsen på golvet. Så det slutade med att jag satt på golvet på min mysiga matta och läste kåserier och följde med ett skinnbyte. Så kan det gå ibland.

Här in action, har fler bilder och funderade på att skriva ett inlägg om skinnbyte och bland annat faktumet att ödlan äter upp sitt gamla skinn och så vidare. Intresserad? Lämna en kommentar!

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar