söndag 2 mars 2014

Känsliga läsare varnas


Om någon kan förklara för mig vad som händer skulle jag vara glad. Varför ser det ut så här utanför mitt fönster? Varför är marken vit? Varför är himlen vit? Varför är det vitprickigt om man kollar rakt fram? Varför snöar det? Nu är det ju mars, som officiellt är en vårmånad. Igår var det ju hur fint som helst. Då jag åkte spårvagn till Olympiakajen och såg Domkyrkan och alla de andra fina byggnaderna som finns där, i solskenet slog tanken bara mig. Varför har jag inte kameran med? Visst är ju Helsingfors en vacker stad! Jag tror inte att samma tanke skulle slå mig om jag åkte där idag.



Jag bara kollar ut genom fönstret och kollar argt upp mot himlen "Murr! Sluta släppa ner sådant här på oss!" Antagligen kommer det inte att hålla länge eftersom det är plusgrader typ hela tiden och dagarna redan är så långa, men i alla fall. Det här var onödigt.


Men jag ska ju sitta inne och läsa, kanske vädergudarna inte vill locka ut mig med sol. Har redan kunnat stryka bort att läsa Helsingin Sanomat i en timme idag. Skönt!
<3 : Madde

1 kommentar:

  1. Jessica Öster2 mars 2014 kl. 12:19

    Jag tänkte precis samma igår. Jag gick ut med hunden och hade en så härlig känsla att nu, NU är våren här, och när jag steg upp imorse var det första jag sa:
    -Och VAD är det som händer därute?

    SvaraRadera