torsdag 17 oktober 2013

Den otroliga tävlingen

Så tisdagen den 15 oktober åkte jag lite tidigare från skolan, snabbt hem, bytte kläder och slängde i min en hönssmörgås. Jag gjorde valet att inte ta med kameran, och det var tur. Skulle ändå inte ha hunnit fota och den skulle bara varit i vägen. Sedan iväg till tåget och catchade upp Kakkis. Mitt par, var otroligt taggad då, vilket han inte var. Men det skulle ändra.

Jag hade stenkoll på vart vi skulle och även om vi missade den planerade bussen var vi bland de första på plats, på Hagnäskajen vid världsfredens staty. Klockan 18:00 gick starten och vi rev upp den första ledtråden. Ett tomt papper och en blå krita. Vi försökte gnugga fram någonting men förgäves. Som tur fick någon annan fram det och vi följde helt enkelt strömmen mot lekgrottan. Där var Kakkis otroligt duktig och hittade snabbt nästa ledtråd i bollhavet och vi kom förbi en hel del par som varit före oss.


Men sedan blev det stopp, en bild på ett målat kupoltak... Vi googlade igenom alla Helsingfors kyrkor och irrade lite runt med spårvagn, tillsammans med två andra par. Till slut blev det ett samtal till tävlingens nödnummer, och det var ett bibliotek. Ett bibliotek! Jo för vi från Kyrkslätt vet ju hur alla Helsingfors biblioteks tak ser ut.

Väl framme skulle vi välja mellan transportera något och matematik. Vi valde fel. Vi valde matematik. Vi skulle alltså räkna stenarna i Domkyrkans södra trappa. Och jag kan berätta att de inte är symmetriska. Efter för många felförsök bytte vi till transportuppgiften. Vi skulle transportera 20 ärter från toppen av trappan ner. Snacka om trappträning.


Sedan gick det bra en stund. Jag är hur stolt som helst över att jag lyckades klura ut nästa ledtråd; en Mars godis, en nyckel och texten "Say it out loud". Ganska snabbt kom jag på MARSKI!. Ett hotell i Helsingfors. Dit kom vi relativt snabbt men stod en stund och funderade, till slut tog vi chansen och testade på att gå in. Och där fanns nästa ledtråd. Vilken vi ju såklart inte visste. Men inga problem, nu körde vi som man gör på riktigt, vi frågade receptionisten och hon visste var det var.


Där fanns min favoritkontroll. Vågen. Vi skulle samla ihop 1000kg. Med hjälp av människor som gick förbi. De skulle helt enkelt ställa sig på vågen och sedan skulle vi sumera deras kilon tills vi hade 1000. Först var det lite jobbigt men då vi kom på att säga att vi tävlade i en Amaznig Race tävling ville alla plötsligt hjälpa oss. Och där var vi snabba, riktigt snabba.


Sedan fick vi noter och trodde så klart vi skulle till musikhuset. Då det inte var där trodde vi att det var Operan men kom fram till att vi inte skulle hinna eftersom kontrollerna skulle stänga om fem minuter. Så vi väntade fem minuter och ringde nödnumret, enligt anvisningar. Och fick veta att tiden flyttats. Och att vi skulle till Finlandiahuset. Efter det hann vi ännu med en kontroll och sedan tog tävlingen slut för vår del. Men det var bara två kontroller vi inte hann med.

Tydligen var noterna Finlandia hymnen, men vi kan ju inte läs noter...

Vi var sist, men jag är inte säker om ci var det så där officiellt eftersom många rignt nödnumret och fått +10min många gånger så att deras tid blev mer än vår... Men det har ingen skillnad. Det va så roligt. Det roligaste jag gjort på länge. Och min längtan efter att få tävla i riktiga Amazing Race blev bara större. Och Kakkis var ett superpar. Och vi behövde bara stick från första kontrollen så var han lika tävlingsinriktad och inne i tävlingen som jag. Vill göra om det! Det var fantastisk!


Gör något sådant här om ni får möjligheten! Mitt gråtmejl som jag skickade var värt det alla gånger, och flera gånger mer! Älskar!
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar