lördag 24 februari 2018

Ute hela dagen

Ingen har väl missat att vi första gången på många år har en riktig vinter även i södra Finland. Det har dessutom varit riktigt kallt några dagar. Graderna har legat mellan -10 och -20 grader en tid nu. Men med en hobby som ridning och ett jobb med hundar så går man ju ut i alla fall, även om kylan inte är min vän. Dock har det varit ganska fint och soligt väder så med tillräckligt kläder har jag även kunnat uppskatta det en hel del.

Igår var en ganska kall dag och jag skulle nästan kunna säga att jag var ute hela dagen. Jag hade tidig väckning för att klockan 9 vara i Munksnäs och rasta två stycken hundar. Genast därifrån åkte jag och tränade, dock inomhus, men sedan rakt till stallet. Och på grund av kylan får Baba inte ansträngas så vi tog bara en skrittur ute i skogen. Klar från stallet bar det av tillbaka till morgonens hundar för att ge dem en lång eftermiddagspromenad, blev bus ute på isen. Så hem en snabb sväng för att åka till Drumsö och rasta en labrador, snabbt hem igen och ännu på kvällspromenad med Munksnäs hundarna.

Det är länge sedan jag verkligen har haft en sådan vinterdag utomhus så här mycket, jag var ute största delen av den vakna tiden, och då jag var inne så gjorde jag också någonting aktivt. Därför tycker jag att jag förtjänt av en lugnare mysdag i dag (som ändå innehåller en rastning) med replikövning och snart Mello. Har ni njutit av vintervädret eller tycker ni att det är för kallt? Jag är någonstans där emellan, gillar inte riktigt vintern och hatar oftast kyla då jag fryser så lätt. Men sådana här fina dagar kan jag faktiskt uppskatta fina vinterdagar.

Det enda jobbiga är väl att hela min kropp blir så galet torr av den här kylan. På torsdag kväll var hela mina lår alldeles rödflammiga och nästan spruckna av torrhet. Jag fick helt enkelt ta och smörja hela kroppen med min hemgjorda salva, för nu behövs det fet kräm på hela kroppen.

Tessa och Netta, väldigt fina men krävande hundar!

<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Har också jätte problem med torr hy nu under vintern. Vad blandar du i den hemgjorda salva? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gör den på bivax och olivolja, tänkte att jag skulle göra ett inlägg om hur jag gör den! :)

      Radera