tisdag 20 februari 2018

Kungens fånge

Tredje boken i fantasyserien jag har kommit att gilla starkt, nämligen Victoria Aveyards bok "Kungens Fånge" eller "King´s cage" som originalet heter. De två första böckerna i serien är "Röd drottning" och "Glassvärdet". Serien handlar om huvudpersonen Mare som lever i ett samhälle uppdelat i röda och silvrar, på basen av vilken färgs blod de har. Silvrarna är de som styr och all adel samt har speciella förmågor, dock visar det sig att det finns personer med rött blod med liknande förmågor. Det är en klassisk kamp mellan det goda och det onda, där de röda är trötta på att jämt bli så dåligt behandlade av silvrarna och vill ha fred i landet.

Jag vet inte hur mycket jag ska berätta om handlingen i den här tredje boken, för att inte avslöja för mycket om man inte läst de två första böckerna men om jag nu lite kort sammanfattar så är Mare tillfångatagen av rikets kung största delen av boken. Det handlar om att få henne fri, vilket inte är det lättaste.

Min ärliga åsikt om boken är att jag nog tyckte om den men att den absolut inte var lika bra som de två första böckerna. Jag tyckte kanske att det blev lite utdraget då hon sitter så länge som fånge, och även om det händer saker under tiden uppstod det inget sug att måsta läsa vidare. Men jag rekommenderar fortfarande hela serien och att man nog ska läsa alla böckerna oberoende om en inte är fult så bra som de andra. Vi får helt enkelt se om ett år vad den fjärde boken har att erbjuda.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar