fredag 9 februari 2018

TV i mängder och svensk kultur

Den här perioden går egentligen till största del ut på att jag skriver min kandidatavhandling. Jag är bra igång och jobbar hela tiden, håller på och skickar ut min enkät och allt sådant. men just nu de senaste dagarna har det stressat mig något otroligt att jag inte kommer att hinna. Men nog ska det väl gå bra. Men ja, förutom det läser jag två andra kurser, för att kunna lyfta studiestöd som jag vill.

Den första kursen heter "Samhälle och kultur i Sverige och Svenskfinland" och som namnet avslöjar går den ut på att vi får lära oss om kulturen och samhället i Sverige och sedan här hemma i svenskfinland. Dock är den inte alls så mycket jämförande som jag trodde och hade väntat mig. I åtta veckor läser vi om Sverige och sedan byter föreläsaren och vi läser 8 veckor om svenskfinland. Så ja, sedan kan man väl själv se och tänka på skillnaderna och likheterna. Det kan dessutom vara att jag läser svenskfinland delen bara som läskurs, det är möjligt för dem som har levt i svenskfinland hela sitt liv. Jag skulle inte annars göra det, men eftersom kursen går hela våren kommer den högst troligt att passa ganska dåligt in med Smocka och förberedelsekursen till det. Men då den delen av kursen börjar, och då layoutkursen börjar ska jag diskutera med båda föreläsarna och se vad som kan göras.

Så läser jag en kurs om Tv, halva kursen om televisionsforskning och halva om televisionens historia. Båda delarna av kursen är intressanta, föreläsarna är bra och jag får mycket information. Det enda problematiska är att det är fyra timmar föreläsning en gång i veckan. jag blir så mosig i hjärnan mot slutet att det är ganska svårt att hänga med just i slutet. Det är en kurs som går helt på finska, vilket inte i sig är ett problem, men klart att det inte gör det lättare den sista halvtimmen då jag reddan färdigt är alldeles slut. Men ja, jag är nog nöjd med att jag har tagit kursen och det känns skönt att den trots allt bara är två månader, och därför har så långa föreläsningar.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar