måndag 12 februari 2018

Baba

Jag har ju nog nämnt tidigare här på bloggen att jag ska och rida, har varit på stallet och så vidare. Men jag har väl aldrig riktigt berättat vad det egentligen är som händer. Jag letade ju hyreshäst hela hösten, i november var jag och provred den andra hästen jag provred. Vi bestämde att jag skulle testa en gång till. Jag blev sjuk och vi sköt upp den andra provridningen. Ägaren blev sjuk och vi sköt upp igen. I mitten på januari blev det dock äntligen av och nu sedan dess har jag då hyrt den här hästen.

Så här söt kan hon faktiskt vara

Det är ett 16 årigt halvblodssto. Hon heter Baba och kan nog visa att hon är ett sto och att man måste fråga henne om saken passar sig. Hon är absolut inte den lättaste hästen och ibland känns det faktiskt lite som att jag har tagit mig vatten över huvudet och börjat hyra en för svår häst. Eller egentligen fungerar allt annars riktigt bra och jag får henne att gå fint, men galoppen fungerar inte. Inte alls egentligen, så fort hon tycker att någonting inte är rätt (vilket knappt är någonting av det jag gör då vi galopperar) så bockar hon. Och då man kommer i obalans för att hon bockar, bockar hon ännu mera. Jag rider alltså hennes galopp väldigt fel. Men samtidigt som jag emellanåt nästan vill gråta när ingenting fungerar så tror jag att jag kommer att lära mig mycket sedan då jag lär mig rida henne.

Oftast är hennes miner mera lik denna

I dag hade jag faktiskt äntligen min första lektion på henne. Väl behövligt, eftersom jag inte hittar en lösning på problemet själv. Först då vi började galoppera gjorde hon inget av det hon brukar med mig, så jag tänkte faktiskt att hur ska jag nu kunna få hjälp. Men så började bockningarna nog komma fram och det gick så att hon bockade sjukt varje gång i skulle galoppera på rakt spår. På en volt gick det faktiskt bra, men inte på rakt spår. Och ridläraren visste faktiskt inte vad det berodde på, och såg inte något fel som jag gjorde. Så vi får se hur det går, men jag fick i alla fall några övningar och rådet att bara galoppera på volt en stund framöver. Och jag tänker försöka göra precis så som jag gjorde under lektionen.

Bilderna är tagna av Louise som var med mig på stallet en dag

 <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar