måndag 2 december 2013

Expeliarimus! Jag har fångat kvicken! Den blomstertid nu kommer...

Förläggningen bakom. Min sista förläggning som patrullscout. Var nog ett bra sätt att avsluta det på. På lördag morgon hoppade vi direkt in i magins värld och efter det bara älskade jag allt. Vi hade ett patrullrådd som var helt sjukt bra gjort och som vi var riktigt bra på och till slut vann. Det ända jag var missnöjd med var första hjälp kontrollen. Frågor och inget praktiskt... Men sedan fick det en förklaring. Vi, explorerna som sov ute, blev "väckta" även om vi inte sov mitt i natten och sedan hade vi en första hjälp kontroll mitt i natten. Tyvärr sket det sig totalt, med för mycket kaos, blackout och annat sådant. Den var jag väldigt väldigt missnöjd med... Men i alla fall. Natten. Sov som sagt två timmar. Vi låg och talade, skrattade och sjöng sånger. Bland annat "Den blomstertid nu kommer"... Bara för att liksom.

Ett av våra pris som vi vann i patrullråddet. De skulle till patrullen men mina patrullungar tyckte att det var alldeles onödiga i patrullutrustingen och sade att jag som bra patrulledare och tack för min tid i Blåval fick dem. Tastade dem igår och ja, inga kommentarer men tack i alla fall världens bästa patrullungar!

Och på söndag morgon hade vi en första hjälp kontoll åt spejarscouterna. Det var så roligt. Jag var gravid och hade fått en förvärk medan jag körde och kunde sedan inte kontrollera bilden utan körde på Acke som låg medvetslös framför bilden alldeles blodig. Lillen var pappan till mitt barn och var panikslagen och orolig för mig. Pontus var vårt första barn, femåringen som blev skräckslagen i kollisionen och sprang och gömde sig. Cappe hade fått glassplitter i ögat av vår söndriga vindruta och Ninna skulle rädda oss då hon såg olyckan från Bergåsas övrevåning och hade hoppat ner men i stället fått knäskålen ur led. Det var så himla roligt allt, utom att spejarscouterna var värdelösa på det och min dotter i magen nog dog...

Och så fick alla vinnare en julgranskula. Jag speglas då jag fotar, jess!

Och på söndagen avslutade vi med en Quidditch (stavning?) match. Vårt lag måste tyvärr vara Slytherin och jag var sökaren, alltså Draco Malfoy. Men jag vann. Vi vann. Jag lyckades till sist fånga kvicken som satt fast på Pontus rygg. Och så tog jag hem 30 poäng till Slytherin (jag vet att det egentligen är 150 men det var lite annorlunda regler) och vi vann. Antagligen tack vare Åskviggen som jag flög med. Och jag vet att det var Harry som hade Åskviggen men det var som sagt inte jag som valde vårt lags elevhem.

Nej men helt fantastisk förläggning! Verkligen magisk! Nu har jag så småningom packat upp och funnit bara en del saker som tillhör Blåval i min packning. Mindre saker än vanligt faktiskt. Kan inte få med allt och det går inte att fatta utan att uppleva. Men jag älskar scouting och scoutvänner! Även om jag under morgonnatten var alldeles livrädd så där på riktigt. Hade nattvakt med Lillen och det blåste runt 12 m/s och kaminen i tältet höll på riktigt att falla. Lillen stod och höll i kaminen med två vedklabbar medan jag låg på tältduken så att den skulle fladdra så litet som möjligt. Det var de värsta två nattvaktstimarna jag någonsin varit med om. Men bra att sluta med dem då. Nu ska jag inte skriva mer, även om jag skulle kunna.

Puss! Idag blir det The Hungergames- Catching fire! <3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar