torsdag 18 oktober 2018

Om att bo i studentkorridor

Nu har jag bott en och en halv månad i mitt studentrum i korridoren här i Uppsala. Jag har mina kvadratmetrar, jag delar kök med elva andra personer och jag har en hylla i ett kylskåp och i en frys (plus mitt eget lilla kylskåp på rummet) och jag kan aldrig veta om köket är tomt eller om någon har sju kompisar över som håller på att tillreda en stor middag där. Så i det här inlägget tänkte jag reflektera lite över var jag tycker om att bo här och hur det har fungerat.

Jag fick ju inte direkt en bra start här, ni kan läsa om kaoset i börja här. Men efter det har allting faktiskt blivit bättre. Den första veckan var det helt okej, lite störd blev jag över att det alltid verkade finnas smutsig disk i sinken som någon inte orkat diska undan då. Men så tog en av tjejerna här i korridoren tag i det och kallade till ett korridorsmöte, där vi bestämde regler för hur man beter sig i korridoren och köket, gjorde upp städschema och städade ur skåpen och diskade allt. Efter det har allting fungerat bra hittills, folk städar efter sig, soporna förs ut av de som har ansvar den veckan och Man får ha sin hylla i kylskåpet ifred. Visst emellanåt finns det en odiskad tallrik, men inte mer än några timmar och det kan man leva med anser jag. Själv har jag blivit så galet pedantisk med att alltid diska allting direkt efter att jag lagat mat, före jag äter till och med även om det resulterar att min mat ibland svalnar lite.


Så på den fronten fungerar det faktiskt bättre än förväntat. Och stämningen i vår korridor har också blivit totalt annorlunda mot vad det var i början då det gick över en vecka utan att jag träffade en människa i korridoren. lagar man mat samtidigt i köket brukar man alltid hitta något att tala om, diskutera den senaste festen och vad man har för planer i helgen, människorna här är riktigt trevliga. Dessutom har vi en tradition att vi varje söndag har pancake Sunday i korridoren, då är det alltid någon som steker plättar och så äter vi en pankaks brunch/frukost tillsammans. Jag har bara kunnat delta en gång men det var trevligt och gott. Så fick jag även höra att det är en tradition i den här korridoren att ha ett evenemang där vi går från rum till rum och dricker en drink i varje rum, och det har vi planerat att ha i november. Jag ska självklart bjuda dem på Blue Lagoon i mitt rum. Så även om man inte är super nära och umgås mycket är det trevliga människor och jag tycker vi har en bra stämning här.

Så även om starten var en katastrof för mig trivs jag nu bra i min korridor och är nöjd med att jag kommer att bo här det här året. Dock tror jag att ett år kommer att räcka för mig och efter utbytesåret kommer jag nog att vilja ha något eget, men tycker ändå att det är och kommer att vara en bra ooh rolig erfarenhet. Jag ville testa på det och det här var nog det mest passande tillfället att göra det. Så jag skulle nog säga att det är roligt att prova på, men inget jag skulle vilja göra hela min studietid.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar